V86®: Fjärde raka för obesegrade talangen

,

Mr Weasley vet inte hur det känns att förlora. När den treårige talangen på onsdagen debuterade på V86® kom fjärde raka segern. – Man blir nästan lite rörd faktiskt, sa fuxens tränare Mats Olsson.

Med tre övertygande segrar bakom sig fick Mr Weasley bära ett tungt favoritskap på V86. Det stod han pall för. Styrd av Gustav Johansson övertog han ledningen med ett och ett halvt varv till mål och när attackerna kom bakifrån sprintade han med svansen i vädret undan till säker seger.
– Det är roligt! Det är många tidningar som har ringt och jag har sagt att jag tror på hästen. Att det sedan går bra är så klart en lättnad, sa Mats Olsson, som inte bara tränar utan också har fött upp och äger Mr Weasley.
– Det är som en saga. Det är helt ofattbart för mig. Man har en starthäst och så går den så här bra. Man blir nästan lite rörd faktiskt. Han är så otroligt trevlig och snäll att jobba med också, han gör allting rätt.

Lysande Bergh-debut
Uncle Silvio
gjorde efter åtta segerlösa lopp i år debut för Robert Bergh på Åby och det blev seger direkt efter en mycket stark insats. Trots att han var överladdad och sprang fortare än vad kusken Peter Untersteiner ville i ledningen gick han undan säkert.
– Han var väldigt fint i ordning och det flöt fint för honom. Och det var stark att hålla för det gick onödigt fort första varvet, sa Peter Untersteiner.
Övriga avdelningar på Åby vanns av Peter Arnqvist-tränade Tuppen (Johan Untersteiner) och Preben Söviks Bottnas Idol.

397 957 kronor för åtta rätt
Peter G Norman skällde med egentränade Andy Gel hemma på Solvalla och skrällde gjorde även Kaj Widell med Oskar J Andersson-tränade Little Richard. Därefter tog Stefan Melander en tränadubbel på huvudstadsbanan genom Selective Calling (Per Lennartsson) och Benchmark (Örjan Kihlström). Det gjorde att åttarättsutdelningen på V86 landade på 397 957 kronor. Sju rätt delade ut 1 489 kronor och sex rätt 107 kronor.