GS75®: Stark comeback av Four Guys Dream

,

En comeback med mersmak. Four Guys Dream visade ingen ringrost när han vann N.J.Kosters Memorial på söndagen. – Nu var han sådär äckligt fin som han är när han är bra då håller han väldigt hög klass, sa kusken Stefan Persson.

Håkan K Perssons stjärna Four Guys Dream hade inte startat sedan i somras och det fanns en del frågetecken inför söndagens start på Charlottenlund där även veckans Grans Slam 75 avgjordes. I anrika N.J.Kosters Memorial startade han från innerspår och han hade inte en chans att vara med i körningen om ledningen. Den tog favoriten Emoji tillsammans med Flemming Jensen, men det kostade 1.07 första 500 meterna. Tempot var högt hela vägen och 600 meter före mål öppnade det sig för Four Guys Dream som snabbt tog sig upp utvändigt om Emoji. Det stod och vägde på upploppet och när Stefan Persson ryckte tussarna ur Four Guys Dreams öron fick han nya krafter och klev undan med en längd före en tapper Emoji.
– Jag blev över från början och det är svårt med ett här. Sen var det väldigt tuff körning och det gynnade oss och jag förstod att hästarna i andraspår skulle får det tufft och det kändes väldigt bra när jag klev ut, sa Stefan Persson.
– Jag är så imponerade av den här hästen. Jag kan inte begära att han ska vara så bra som han var i dag. Han var bättre än jag kunde tro ändå även om jag vet att han brukar gå bra efter vila. Vi siktar på Gulddivisionen i vinter, sa Håkan K Persson.
Flemming Jensen fick omgående revansch i den avslutande avdelningen. High Five fick stånka på i tredjespår sista varvet och såg verkligen inte ut som en vinnare i sista sväng då han hade flera längder fram till tätduon. På upploppet fick han förnyade krafter och kopplade greppet kort före mål.

Dubbel till Eriksson/Juel
Vamos Flax eller Steady King var frågan i GS75-3. Svaret blev fältets minst spelade häst. Hartvig, tränad av Christoffer Eriksson och för dagen körd av Jeppe Juel spurtade starkast över upploppet och hann fram kort före mål. Vamos Flax satt fast med krafter kvar och Steady King tröttnade efter ett lopp utan rygg.
– Sist blev hon för het i ledningen och därför hade jag bestämt att köra avvaktande. Det löste sig perfekt för oss, sa Jeppe Juel.
Semestrande Eriksson fick även se sin Longgone River vinna och även här var det Jeppe Juel som körde. Longgone River var bra med från start och tog tidigt ledningen. Favoriten Glad Nock tuggade på förtjänstfullt i spåren sista 500 meterna, men var huvudet efter i mål.
– En fantastiskt fin häst att köra. Snabb från start och han går på hästar utvändigt och kämpar hela vägen, sa Jeppe Juel.
Övriga lopp inom GS75® vanns av Izabella Nordic, tränad av Bo Westergaard, som drog musten ur sina konkurrenter i den inledande avdelningen tillsammans med Nicklas Korfitsen. Mera Korfitsen/Westergaard blev det i GS75-4. Storfavoriten Grumbazz Kini var så överlägsen som spelarna trodde och segern blev överlägsen. Impressive Hancock tog sig tidigt till ledningen i GS75-2 för Steen Juul och det höll hela vägen före en starkt avslutande Toogoodtoulouse.
Sju rätt på GS75 betalar 11 653 kronor, sex rätt 148 kronor och fem rätt 22 kronor.