“Gratulera Mr Melander från mig”

,

Tipset om Nuncio som vinnare av Prix d’Amerique i januari nådde franska ögon och öron.
“Gratulera Mr Melander från mig”, skriver franske travkejsaren Bold Eagles ägare Pierre Pilarski i ett mail drypande av ironi.

Bold Eagles ägare Pierre Pilarski showar i vinnarcirkeln. LARS JAKOBSSON. För fri publicering tom 2016-08-29.


Spekulationerna inför vinterns stora travdrabbning i Paris är igång sedan länge.
Bold Eagle vann Prix d’Amerique i
vintras och det stora målet för kretsen kring hästen har ända sedan dess varit att försvara storsegern.
I maj vann Nuncio Elitloppet på Solvalla. Bold Eagle fick stanna hemma och ett halvt löfte gavs från franskt håll om att starta i Elitloppet 2017 i stället.
Världens tuffaste travlopp Prix d’Amerique kan bli scenen där de båda femåriga stjärnorna möts för första gången.
I ett mail till travsajten ingvarssonopersson.se i förra veckan kastade sig Bold Eagles ägare Pierre Pilarski in i debatten om blågula segerplaner med Nuncio.
– Jag tror att Delicious U.S. vinner och min kollega Lennart Persson har gått ut med Nuncio som vinnare av Prix d’Amerique. Det där fick Bold Eagles ägare nys om på något sätt och skickade ett mycket klurig och roligt mail, säger travjournalisten Henrik Ingvarsson.

“Inte alltför förlöjligade”
Pierre Pilarskis skämtlynne lyser igenom i mailet:
“Jag har nu tagit del av artikeln där du annonserar att Nuncio redan nu har vunnit Prix d’Amérique 2017. Jag är därför tacksam om du vill vara vänlig och gratulera Mr Melander från mig – eftersom jag vann loppet 2016 vet jag vilket svårt och tufft lopp det är att ta hem.
När vi nu tacksamt är medvetna om att det inte kommer att finnas möjlighet att upprepa denna bedrift får vi nu helt enkelt bara hoppas att vi inte kommer att bli alltför förlöjligade när vi möts”, skriver den franske storhästägaren.

Spektakulärt lopp
2017 års upplaga av Prix d’Amerique kan bli det bästa på många år.
Riktigt spektakulärt blir det om samtliga i trion Bold Eagle, Nuncio och Delicious U.S. är friska och startar.
– Den söndagen ser man ju verkligen fram emot, om det skulle bli så lyckat. När upplevde vi ett sådant lopp senast, sett med svenska ögon? säger travjournalisten Henrik Ingvarsson.

Mikael Wikner, Kanal 75