Witasp har samlat 2000 segrar

,

Viktoria Strand Jörgensen vann montéloppet på Rättvikstravet på torsdagen.
Det blev hemmatränaren Leif Witasps 2000:e seger som tränare.

Jubilaren Leif Witasp.


Det tävlades i Rättvik på torsdagskvällen och fyraårige valacken Simb Ransom segrade med Viktoria Strand Jörgensen på ryggen.
En jubileumsseger för Leif Witasp som tränare. Triumf nummer 2000.
Det har tagit Leif Witasp 37 år att nå 2 000 segrar med stallets hästar och passande nog fick Rättviksprofilen fira jubileumet på hemmabanan.
– Tävlingslusten och kärleken till hästarna har varit mina drivkrafter och det är en jäkla fin merit att ha tränat fram vinnarna i 2 000 lopp. Tiden har gått fort och det mesta har varit fantastiskt roligt. Man har varit på trav mest var och varannan dag. Travtränaryrket bjuder på mycket varierade sysslor, säger Leif Witasp som är 66 år och inte har några tankar på att bli pensionär även om han nu valt att trappa ned en aning

Market Leader bäst
Första championatet firades redan 1984 och på Leif Witasps respektingivande meritlista finns idag totalt 24 championtitlar, där 20 är bokförda hemma på Rättvik och fyra på Romme.
Märkesåret 1989 tog han 95 segrar och blev utsedd till Årets komet av hästsportjournalisterna.
– Jag byggde om och utvecklade nya träningsförhållanden på min gård 1989 och det året vann jag Svenskt Trav-Oaks med Pershinette, som är en av de allra bästa hästarna jag tränat.
Därefter följde ett pärlband med framgångsrika hästar från Leif Witasp.
– Bäst av alla är Market Leader, som bland annat vann Europaderbyt och snabbast av alla hästar jag kört är Turbo Sund. Andra hästar jag gärna vill framhålla är Carl Otto, Perfect Sund, Pink Lady, Rubin Ribb och Nilema Lindy.

Svensk Travsport