Maria Holmén/TR Bild.

Who’s Who skyndar långsamt

,

Det blir inget titelförsvar i Paralympiatravet för Who’s Who.
Pasi Aikio skyndar långsamt med topptravaren, men är mycket nöjd med sin häst för dagen.

Maria Holmén/TR Bild.


Inte sedan Elitloppet för snart tio månader sedan har vi sett Who’s Who på tävlingsbanan.
Den forne derbyvinnaren och trettonfaldige miljonären fick merparten av fjolårssäsongen spolierad på grund av en stressfraktur i ett framben, något som ledde till en operation. Men nu är stjärnan snart redo för att vässas i träningsjobben.
– Han har just avslutat den tunga träningsperioden och ska strax börja gå lite rappare, så får vi se hur han tar det, säger tränaren Pasi Aikio.

Suverän vinterträning
Who’s Who bärgade segern i Paralympiatravets final förra våren, men det står redan klart att han inte kommer för att försvara sin titel, när loppet avgörs på Åby den 6 maj.
– Jag tänker inte stressa fram någonting, utan det får ta den tid det tar. Han har ändå fått en “skruv i benet”; han fick ju en skada förra året som har gjort att det tagit sin tid. Men vinterträningen har varit hel suverän så jag kan inte klaga på något. Han är pigg och glad, som en unghäst, hur härlig som helst i psyket, säger Pasi och tillägger:
– Men det är klart, i och med att man inte vet, så funderar man över det men de har sagt att det ska bli bra så jag får lita på veterinärerna.
Finns det några planer för när en comeback kan komma att ske?
– Jag har inga planer alls, utan lägger upp dem sedan när man ser att benen håller för högre tempon helt enkelt, så att han inte reagerar eller något irriterar honom. Han får bestämma själv, hästen har gett oss så mycket så vi stressar inte fram någonting.

Kanal 75