Lars Jakobsson/TR Bild.

Walmann firade 70-årsdagen med seger i egna loppet

,

Roger Walmann fyllde 70 år på onsdagen.
Det firade han med seger i Roger Walmanns Jubileumslöpning hemma på Solvalla.
– Det var drömmen att Örjan skulle vinna det här loppet med en av våra hästar, som ett filmmanus, sa jubilaren.

Lars Jakobsson/TR Bild.


Det blev en minst sagt maxad födelsedag på hemmabanan för Roger Walmann. Solvalla hedrade honom med en jubileumslöpning och när Charlotte Bailey utklassade motståndet kostade till och med ständigt coole Örjan Kihlström på sig att göra tummen upp till 70-åringen strax före mållinjen.
– Det var lite speciellt i och med att det är Rogers lopp och att hästen var så fantastisk bra var passande också, sa Örjan Kihlström, som kört otaliga hästar åt Roger Walmann genom åren.
– De säger att han är 70 år men det känns som att jag har varit med och kört åt honom i 65 nästan. Vi har kamperat ihop länge och han har haft fantastiskt många fina hästar och framgångar. Det är bara att vara tacksam för att man har fått vara med på resan.
Charlotte Bailey imponerade stort då hon trots att hon blev väldigt pigg och rusade i ledningen tågade undan till mycket enkel seger. Sin första i karriärens åttonde start.
– När det är ett så stort lopp får man ställa i ordning, sa Roger Walmann skämtsamt.
– Det här var önskedrömmen. Det är tack vare Örjan jag står här i dag och det var drömmen att Örjan skulle vinna det här loppet med en av våra hästar.

Ola Johansson, Kanal 75