VM-ledaren: ”Nu gäller det att inte fega”

,

Känslan och favoritkusken.
Det var grundpelarna i Mikael Wikanders spelstrategi när han på lördagen prickade in sju rätt och tog hand om ledningen i VM i V75.

På lördag drar VM i V75 igång. För fri publicering tom 2017-10-26.


Mikael Wikander från Borås är spelaren som leder VM i V75 efter den första omgången. Etappvinnaren lät både känslan och favoritkusken avgöra hans spel. Inte minst då skrällen Maze Runner spikades.
– Jag hade fyllt på övriga avdelningar så jag hade bara möjligheten att spika i lopp fyra, jag ville inte ta bort några andra hästar och då föll det på den. Det var känslan, och det stämde ju den här gången, säger Mikael Wikander som till skillnad från många andra valde att gardera storfavoriten Nuncio.
– Jag var inne på att spika Nuncio men jag har Johan Untersteiner som favoritkusk och tänkte att jag måste ta med honom och det gav ju resultat.

“Nu kommer pressen”
Mikael Wikander vann cirka 154
000 på sin V75-kupong, som kostade 96 kronor att lämna in, och dessutom får han en check på 10
000 kronor för etappvinsten i VM. Etappvinsten innebär också att han är kvalificerad för finaldagen 9 december i Stockholm, där en kvarts miljon kronor väntar på vinnaren. Att redan nu leda VM i V75 är dock inte bara guld och gröna skogar.
– Det är ju toppen men nu kommer pressen här, nu måste man leverera nästa vecka också. Men det är kanonkul så det är bara att hänga i. Nu gäller det att inte fega i de övriga omgångarna heller, säger Wikander.

Fotnot: Det går fortfarande bra att anmäla sig till VM i V75 på VM-siten: atg.se/vmiv75.

Gina Söderlund, Kanal 75