Han satte fyra spikar på V75 vilket blev utslagsgivande.
38-årige Fredrik Smids från Mora tog hem den andra etappen av VM i V75.
– Jag hade familjen i köket när jag jobbade in spiken i det sista loppet framför tv:n!

Etappvinnaren i VM i V75 Fredrik Smids med sonen Matteo.


33 677 personer har anmält sig till VM i V75 – tävlingen där det under sex veckor gäller att få så många rätt som möjligt med system på 192 rader eller 96 kronor.
Semifinal och final avgörs 10 november i Stockholm där vinnaren kammar hem 250 000 kronor.
Om man inte lyckas slå sig in i toppen av tabellen kan man ta sig till finalen genom att vinna en etappseger. 38-årige trebarnspappan Fredrik Smids höll på att natta sina barn när ATG:s vinnarambassadör Hans G Lindskog ringde för att gratulera på lördagskvällen.
– Jag visste att jag hade fått sju rätt men kunde inte
tro att jag var etappsegrare. När Hans G ringde trodde jag att det var någon polare som jävlades, berättar Fredrik Smids boende i Våmhus i Mora.
Drygt 2000 kronor för sju rätt och hela 10 000 för etappvinsten i VM i V75. Fredrik Smids från Mora var glad på lördagskvällen.

Draget: fyra spikar
Precis som förra veckans etappvinnare Matthias Filipsson från Sundsvall hade Fredrik satsat på fyra spikar. Många fick full pott den här lördagen men draget med spikarna blev utslagsgivande.
Etapvinnarens spikar var Laskari, Who’s Who, Vischio Holz och Antonio Tabac.
– Jag såg allt live och övriga familjen var i köket när jag jobbade in spiken i det sista loppet framför tv:n. Trav är ett lite rogivande intresse jag har. Jag är även intresserad av jakt och sedan går det åt mycket tid till familjen när man har småttingar i åldrarna två, tre och åtta, säger Morabon.

Finaldags i november
Semifinal och final i VM i V75 avgörs 10 november i Stockholm. Semifinalen och finalen äger rum i form av en kunskapstävling i Stockholm och finalen direktsänds i V75 Direkt.
– Nja, kunskapsfrågor om trav? Så mycket tid har jag inte haft tid att lägga ner – jag får hoppas på turen, säger Fredrik Smids.
Göran Bengtsson från Hisings Kärra i Göteborg är ensam om att ha dragit in sju rätt två veckor i rad och toppar VM i V75 på 14 rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75

Publicerad september 29, 2018 20:52 via Kanal75

Dagens tävlingar