VM i V75: Tar notan efter etappsegern

,

Rasmus Holmberg Nilsson är namnet på veckans etappvinnare i VM i V75.
– Jag blev lite chockad när samtalet kom men det känns bra så klart, säger den travbitne skåningen.

23-årige Rasmus Holmberg Nilsson tog hem veckans etapp i VM i V75. Privat.


Hela 1 061 VM-deltagare prickade in lördagens favoritbetonade V75-rad och av dessa hade sex singelstreckat Milliondollarrhyme, som betalade omgångens högsta vinnarodds – 6.03.
– Han har gått bra tidigare och var bra senast i ett Breeders-lopp på Umåker, så jag hade feeling för honom, säger Malmöbon Rasmus Holmberg Nilsson.
När flera kuponger har samma antal rätt och dessutom samma högstaodds på en vinnande spik avgör totalplacering på topplistan. Rasmus Holmberg Nilsson har plats 29 och det gav honom etappsegern och en biljett till finaldagen i Stockholm 10 november. Då avgörs semifinal och eventuell final i form av kunskapstävling.
– Det blir till att plugga och läsa lite allt möjligt, säger etappvinnaren som sin unga ålder till trots är gammal i travgemet.
– Jag har följt travet sedan jag var fem år. Intresset kom genom min morfar.
I finalen väntar 250 000 kronor på vinnaren men redan på lördagen inkasserade Rasmus Holmberg Nilsson 10 000 kronor för etappvinsten.
– Jag är på väg ut för att käka med några kompisar och det blir väl jag som får bjuda.

Fotnot:
Tre V75-omgångar återstår i VM i V75 så det finns fortfarande möjlighet att anmäla sig och vara med och kämpa om mästartiteln.

Ola Johansson, Kanal 75