VM i V75®: Peter bäst i andra etappen: ”Visade sig vara ett vinstgivande drag”

,

V75® på Bergsåker blev favoritbetonat. Bortsett från skrällen Olivia C.H. Fyraprocentaren var spik på det system som Peter Alf komponerade. Det gav honom segern i den andra etappen av VM i V75®.

Superjackpot på V75® och många drömde om miljoner.
Men favoriterna paraderade upp sig i de flesta avdelningar på Bergsåker och slutresultatet blev i stället att många spelare fick dela på sjurättspotten som betalade 4684 kronor. En av dem som fick fira sju rätt i lördags var Peter Alf, 59 från Falbygdens hjärta Falköping i Västergötland.
Genom en skicklig fördelning av de hela fyra singelstrecken som hans system var uppbyggt av, toppade han även den andra etappen av VM i V75®.
– Ja, nu har det börjat smälta in lite, men det kändes ju fantastiskt bra. Jag har spelat på V75, ja, det hette ju V65® på den tiden, sedan början av 80-talet och det här var väl den största framgången hittills… Jag vann cirka 50 000 på V75 för tolv år sedan, men annars har det inte blivit några stora vinster. Det handlar mycket om tillfälligheter och att ha turen med sig när man spelar på trav, tycker jag, säger Peter som till vardags jobbar som CNC-operatör, vilket innebär att han manövrerar maskiner för mekanisk bearbetning.
Och på tal om att ha turen med sig.
Lite flyt hade Peter i den andra avdelningen där hans tilltänkta spik Dån Klara blev struken kort före start och då han i stället fick in förstareserven Ethel på systemet – som vann loppet.
– Jo, jag hade ju spikat Dån Klara med Olle Alsén, men den blev sent struken. Normalt brukar jag sätta ut egna reserver men det hade jag inte gjort den här gången och det var väl tur kanske, då favoriten vann.

Chansningen gick hem – spik på fyraprocentaren
En relativt favoritbetonad omgång utspelade sig som sagt på Sundsvalls-banan i lördags.
Med ett undantag. Henry Svensson-tränade Olivia C.H. var förbisedd av spelarkollektivet i den fjärde avdelningen, men segrade för Ingvar Nyberg streckad på strax över fyra procent av insatsfördelningen.
Stoet lämnades dock ogarderat på Peter Alfs system. Ett drag som förde honom överst i VM i V75.
– Det var liten av en chansning, men jag visste att den hästen gjort ett bra lopp på just Bergsåker i augusti efter en invändig resa, det hade jag sett i lopparkivet innan. Jag visste också att den var lite osäker av sig så, men förstaspår brukar ju vara bra i voltstart. Så jag chansade på att spika den helt enkelt och det visade sig vara ett vinstgivande drag, säger Peter.
Vilken är din bakgrund inom travet, hur stort är ditt intresse?
– Jag har alltid varit intresserad av travet och har väl gnetat på genom åren…Har väl varit på Solvalla och på Elitloppet ett tiotal gånger i alla fall och varit iväg lite så där, även om det var mer av det när man var yngre kanske. Som sagt, jag har spelat på hästar sedan tidigt 80-tal och den här framgången var väl för lång och trogen tjänst kanske…
Men nu går du väl för guldet i VM i V75®?
– Det får man försöka. Sedan är jag sådan att jag gillar att ligga lite lågt och slå ur underläge, så jag har kanske inga större förhoppningar även om det är klart att jag gör mitt bästa för att vinna nu.