VM i V75®: Eriks fullträff stärker handbollen i Skara

,

Erik Lindblad heter den andra etappvinnaren i VM i V75®.
Hans fullträff bli nu ett fint tillskott till lagkassan för Skara Handbollsklubb.


Många prickade sju rätt när den andra etappen av VM i V75® avgjordes på Färjestad i lördags.
Fast det vinnande systemet komponerades av läraren Erik Lindblad, 36, från Skara.
Han var en av 216 spelare som fick alla rätt, men fixade förstaplatsen tack vare att hans kupong var den som var tidigaste inlämnad under dagen.
– Det var kul. Det blir ju mycket happening kring det här också som man får ställa upp på, det är ju roligt, säger den andra etappvinnaren.
Hela fyra spikar var nyckeln till Eriks vinnande system i en relativt lättlöst omgång. Sju rätt betalade 4774 kronor, men för Erik fanns det möjligheter till betydlig högre utdelning. Han satt nämligen med streck på samtliga hästar i den sista avdelningen.
– Jag öppnade ju med två spikar och hade fyra totalt så det kändes ju bra, men jag hade alla hästar i den sista avdelningen så det var ju lite surt när en av favoriterna vann och dessutom på målfoto. Det blev inte så stor utdelning därmed, men något i alla fall.
Hur ser ditt travintresse ut?
– Jag bor ju här i Skara och det är inte långt till Axevalla så där har man ju varit några gånger, inte minst på Stochampionatet. Sedan är jag god vän med Tomas Ternemar, som är son till Benny (tidigare travbanechef vid Axevalla reds.anm.) och vi har varit runt på trav i landet många gånger, Elitloppet och annat, så man har ju fått upp lite intresse därigenom, berättar Erik som fortsätter:
– Sedan är vi ett gäng gubbar här på jobbet som spelar V75® varje lördag. Vi fick sex rätt på vårt gemensamma system så de var väl inte helt nöjda i lördags när jag spelade en egen rad och satte sjuan på den…

Handbollen ligger varmt om hjärtat
Priset för etappsegraren är möjligheten att få skänka 25
000 kronor en lokal förening.
Erik Lindblad är själv engagerad i handbollen och för honom var det ett naturligt val att pengarna ska gå till Skara Handbollsklubbs ungdomssektion.
– Klubben har just nu ingen seniorverksamhet så jag tycker pengarna kan komma väl till pass så att vi på sikt kan skapa och få spelare till ett herrlag. Jag har själv spelat handboll i föreningen som yngre och är nu verksam som ungdomsledare.
Brukar du vara med i VM i V75®?
– Jag har varit med någon gång förut och såg nu att man kunde anmäla sig på atg.se. Det är är samma förutsättningar som gäller för alla och inga stora system som behövs. Samtidigt är det bra att man får möjligheten att skänka pengar om man vinner.
VM i V75® pågår varje lördag fram till och med den 15 oktober. Då ska årets världsmästare koras.

Daniel U. Olsson, Kanal 75