Villiam gör comeback – ”Känns väldigt fin”

,

Han har inte startat sedan han vann Europaderbyt i imponerande stil i oktober i fjol.
Men på måndag i Rättvik är det dags för en efterlängtad comeback för Villiam.
– Han har tränat mycket bra och känns väldigt fin, säger Timo Nurmos.

Den femårige stjärnhästen startar i Henning Mårthans Minneslopp i Rättvik (V64-1) på måndag. Förstapriset är 100 000 kronor och Villiam har innerspår bakom bilen när han möter blott fyra konkurrenter. Årsdebuten är ett led i matchningen mot Jubileumspokalen den 14 augusti på Solvalla som är det första stora målet. Sedan är det meningen att siktet ställs in mot Prix d’Amerique i januari.
Villiam har haft en jättebra vinter och vår med mycket träning. Allt har gått som planerat. Han har tränat mycket styrketräning i backen i tryckvagn och känns väldigt fin. Han har även varit på Menhammar och betäckt en hel del ston. Hästen kommer väl förberedd och nu är han redo att börja tävla igen, säger Timo Nurmos.

“Är pigg och glad och har kul i livet”
Villiam radade upp segrarna som treåring och slog världsrekord när han vann Svenskt Travkriterium på tiden 1.12,0/2640a för Jorma Kontio. Han galopperade bort sig i försöket till Svenskt Travderby men tog gruvlig revansch när han vann Europaderbyt på Vincennes och imponerade stort. Nu är han som femåring redo att möta den yppersta eliten.
Villiam ser väldigt fin ut i kroppen och har utvecklats sedan i fjol. Han är pigg och glad och har kul i livet. Men när han tränar är han koncentrerad och gör allting rätt. Han stressar ingenting och har stort självförtroende.
– Nu när han är fem år så är han inte junior längre. Nu är han senior. Det blir första gången han får möta den äldre eliten och det ska bli väldigt spännande. Det första stora målet är Jubileumspokalen och han får nog kanske ett lopp till innan dess efter starten i Rättvik. Sedan siktar vi mot Frankrike i vinter, säger Timo Nurmos.
Villiam har tagit sju segrar på tolv starter och sprungit in drygt 6,2 miljoner kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75