Fyra föreningar som alla delar drömmen om att främja hälsa och motverka utanförskap har fått 50 000 kronor var av ATG Drömfond. Nu ges svenska folket möjlighet att vara med och påverka vilket av initiativen som ska få ytterligare 100 000 kronor.
– Jag har själv upplevt vilken skillnad idrott gör för så väl ungdomar som äldre. Få saker bidrar till så mycket gemenskap, hopp och drömmar som idrott och det känns som att vi nu hittat fyra värdiga finalister, säger Peter Forsberg, ambassadör för ATG Drömfond.

Peter Forsberg, ambassadör för ATG Drömfond. Ryno Quantz.


ATG Drömfond stöder initiativ som genom idrott bidrar till att motverka utanförskap. Av de 133 bidrag som kom in under sommaren har en jury valt ut fyra föreningar som tilldelats 50 000 kronor vardera. Mellan lördag den 29 september och söndag 21 oktober kan svenska folket rösta på det initiativ de anser ska tilldelas ytterligare 100 000 kronor av ATG Drömdond. De nominerade är Borås Fältrittklubb, IFK Motala BK, Fryshuset Skate Nation och Simlabbet.
– Det är ingen hemlighet att många idrottsföreningar, som gör mycket gott för samhället, brottas med att få ihop ekonomin. I september har vi träffat finalisterna och då inser man vad pengarna faktiskt gör för skillnad. Det känns det helt fantastiskt, säger Maria Guggenberger, CSR-chef ATG.

De fyra initiativen är:
Borås Fältrittklubb vill utöka sitt samarbete med BUP. Hästar har en lugnande effekt på människan och samarbetet innebär bland annat att terapi kan erbjudas i anslutning till stallet
IFK Motala BK skridskofritids vill ge alla barn möjlighet att röra sig, oavsett föräldrarnas ekonomiska förutsättningar. Alla barn i förskola och lågstadiet är välkomna att låna utrustning och träffa barn i samma ålder.
Skate Nation låter skateboarden vara ett verktyg för integration där framförallt nyanlända ungdomar får ett sammanhang att möta jämnåriga.
Simlabbet i Umeå vill göra det enklare för unga med hörselnedsättning att lära sig simma. Idag har de utbildat en teckenspråkskunnig simlärare men vill utveckla den delen av verksamheten.
Juryn består av Peter Forsberg, ambassadör ATG Drömfond; Anja Frey, chef Fryshuset Stockholm; Leif Magnusson, verksamhetschef Mångkulturellt centrum samt Maria Guggenberger, CSR-chef ATG

Så fungerar det
30 april – 10 juni: öppet för ansökningar via www.dromfond.se
10 juni-5 juli: Juryn går igenom alla ansökningar och väljer ut fyra projekt som får 50 000 kr var till att utveckla sin verksamhet
6 juli: De fyra föreningarna som valts ut kommuniceras och de går vidare till nästa steg
29 september- 21 oktober: Publikomröstning där svenska folket tillsammans med juryn utser vilket av de fyra initiativen föreningarna som ska få ytterligare 100 000 kronor. Röstning sker på https://dromfond.se/rostning/
27 oktober: Peter Forsberg delar ut ytterligare 100 000 kronor till den slutgiltiga vinnaren under en ceremoni på Jägersro travbana.

Kanal 75

Publicerad september 29, 2018 13:11 via Kanal75

Dagens tävlingar