Vilken kul soppa, Zimmer!

,

– Längst ut i banan Nosoupforyou!
Så lät det när loppreferenten David Zimmer refererade in sin egen häst till seger i torsdagkvällens huvudlopp på Skelleftetravet med 100 000 kronor till vinnaren.
En liten skräll som även fastställde V64-utdelningen och såg till att 892 000 kronor gick till en spelare i Västernorrland.

Bodensaren David Zimmer upplevde en av sina största kvällar på en travbana. MICKE GUSTAFSSON. För fri publicering tom 2016-09-01.


David Zimmer tog i våras över som verksamhetsansvarig för Norrtrav (Boden och Skellefteå) efter många år som referent och intervjuare på hemmabanan i
Boden.
Mikrofonarbetet har fortsatt och de enda loppen han känner nervositet inför att referera är enligt Zimmer själv
de där femåriga stoet Nosoupforyou deltar i.
David Zimmer har fött upp och äger hästen som tränas av Hanna Olofsson i Boden. På torsdagen körde Claes Sjöström till seger i ett försökslopp ingående i serien Diamantstoet.
Nosoupforyou (döpt efter en arg kock i tv-serien Seinfeld) hade före torsdagen tjänat 156 000 kronor. Nu lades 100 000 kronor på den summan. En jätteframgång för den lille uppfödaren.
Claes Sjöström hade ett innerspår med det femåriga stoet och såg ut att bli fast i fjärdeparet invändigt . 300 kvar kom luxkan och Nosoupforyou hade bästa farten till slut i en tät slutstrid mellan flera hästar.
Travbanechefen Mikael Lundmark fick ta över intervjumikrofonen efter loppet.
– Zimmer var skärrad och pallade inte att intervjua Claes, berättar Lundmark.

892 000 till Västernorrland
Spelmässigt blev det en lurig omgång och efter storskrällen Madic med Jami Mikkonens seger i den fjärde avdelningen återstod endast 15 system. Madic var spelad på en halv procent på V64 och delade ut 156 gånger pengarna i vinnarodds.
Ett system inlämnat på atg.se i Västernorrland överlevde omgången. Vinnaren hade spelat enbart för sex rätt och fick två och en halv gånger utdelningen. En nätt vinst på 892 000 kronor.
468 000 kronor delades ut till spelare i Danmark.

Mikael Wikner, Kanal 75