Very Kronos har tävlat klart

,

En av landets bästa hästar de senaste åren. Men nu blir det inga fler starter. Kretsen kring Very Kronos har beslutat att låta hästen bli avelshingst på heltid.

Det var på Umåker i maj som Very Kronos senast tävlade. Det loppet blev också stjärnans sista.
Efter att ha brottats med skadeproblem de senaste säsongerna har kretsen kring nioåringen nu tagit beslutet att avsluta tävlingskarriären och låta Very Kronos ägna sig åt avelsarbetet på heltid.
– Vi tog ett rejält break, sökte vad som störde honom och trodde vi hittat rätt. Men det är inte samma Very som tidigare och då han inte kan göra sig rättvisa har vi tillsammans med ägaren Kjell Johansson kommit fram till att ta det här beslutet. Han har givit oss så mycket att vi självklart har ett ansvar att ta det bästa beslutet för Very Kronos, säger tränaren Svante Båth på stallets hemsida.
Very Kronos kan sammanfatta sin karriär på tävlingsbanan med 29 segrar på 62 starter och över 7,3 miljoner kronor intjänat. På meritlistan märks bland annat två guld i Svenskt Mästerskap och seger i Sundsvall Open Trot. Hingsten kommer nästa säsong att stallas upp som avelshingst vid Söderby Gård.