Verbeeck kör On Track Piraten i Sundsvall Open Trot

,

On Track Piraten är klar för miljonloppet Sundsvall Open Trot.
Världens bästa dalahäst kommer att köras av Jos Verbeeck.
– Han var så nöjd med hästen senast och ville köra. Det är en jäkla driver, säger Hans R Strömberg till Trav365.

Nästkommande lördag avgörs Sundsvall Open Trot på Bergsåker med en miljon kronor i förstapris. Under fredagen blev det klar att On Track Piraten startar. Han gör det med den belgiske stjärnkusken Jos Verbeeck i sulkyn. Det var också Verbeeck som körde On Track Piraten till en andraplats i senaste starten som var i det belgiska storloppet Grand Prix de Wallonie. Andraplatsen var värd 400 000 kronor och On Track Piraten har nu sprungit in totalt 11,3 miljoner kronor. En som också är aktuell för Sundsvall Open Trot är självaste Nuncio men On Track Piratens tränare Hans R Strömberg ser ändå fram emot loppet med tillförsikt.
– Stämmer det för oss och det stämmer mindre bra för Nuncio, då kan han vinna, det tror jag, säger Strömberg till Trav365.

“Fantastiskt fin i jobb”
Rättvikstränaren är också nöjd med att Jos Verbeeck kommer till Bergsåker för att köra. Verbeeck har tidigare vunnit Sundsvall Open Trot med Remington Crown 1999.
– Han var så nöjd med hästen senast och ville köra. Han sa att han åker och kör den här hästen var som helst. Han är en jäkla driver och det kanske blir ett lite rivigare lopp däruppe, frågar sig Strömberg som under fredagen körde ett snabbjobb med sin stjärna.
– Han var fantastiskt fin. Jag blev själv överraskad, hur kan han vara så fin? Jag sa till dom i stallet att han känns finare än någonsin, och då har jag kört på den här rakbanan med honom en miljon gånger. Det är en otrolig häst, säger Hans R Strömberg till Trav365.

Michael Carlsson, Kanal 75