Vårpremiär för galoppen

,

En segdragen vinter gör så att tävlingarna måste ställas in på Bro Park norr om Stockholm på söndag.
I Malmö hälsar man våren på Jägersro med lunchtävlingar på onsdagen och årets första galoppdag i Sverige där hemmatränaren Jessica Longs nyförvärv Sarookh ser ut att bli dagens största favorit.

Jessica Long laddar för vårpremiären på Jägersro onsdag. Här på en arkivbild med hästen Free House.


I Malmö mjukstartar man säsongen med en V4-omgång och totalt fem lopp på Jägersro galopp på onsdagen. Våren i Skåne är emellertid inte riktigt att lita på det här året men enligt prognoserna kan det trots allt bli tal om årets varmaste dag i Malmö på onsdagen.
Efter blötsnö och regn på tisdagen är det lovat värme.
– Det ska komma in varmare luft och det talas om att det kan bli mellan 12-13 grader varmt. Stämmer rapporterna blir det i särklass varmaste vårdagen i Malmö. Vi kan inte se att nederbörden ska påverka någonting negativt, säger Bo Gillborg, ansvarig på Jägersro Galopp.
Hemmatränaren Jessica Long har hästar i samtliga V4-avdelningarna. Onsdagens största favorit ser ut att komma från Longs stall i form av treårige valacken Sarookh i V4-1.
Nyförvärvet hos Jessica Long startade tre gånger i England under debutsäsongen och tog en seger.
– Det är en fin häst som vi köpte i höstas i New Market. Jag är lite osäker på var jag har honom. Han har jobbat bra – det han gjort – men han är oerhört laid back och gör inte allt för mycket i träning, säger Jessica Long.
1000 meter på dirt tracken är vad som gäller i V4-inledningen.
– Tusen meter kan kanske vara i kortaste laget för honom, men vi får se, säger Jessica Long.

Inställt på Bro Park
Däremot blir det alltså inga tävlingar på galoppbanan Bro Park norr om Stockholm i veckan. Tävlingarna ställs in på söndag.
Bro Park i ett pressutskick:
“Tyvärr måste vi ställa in tävlingsdagen på Bro Park på söndag 8 april. Vinterkylan håller sitt grepp om Stockholm och det är fortfarande minusgrader på nätterna. Det gör att den nya dirttrack-banan på Bro Park fortfarande är frusen i botten”.

Mikael Wikner, Kanal 75