Snabbast genom tiderna.
Montéfenomenet Bilibili avslutade sitt vintermeeting med att slå världsrekord på Vincennes.
– Det är en häst man får fram en gång i livet, sade en tagen Alexandre Abrivard efteråt.

Bilibili och Alexandre Abrivard vid segern i Prix de Cornulier tidigare i vinter.  Scoopdyga.


Aldrig har det travats så snabbt under sadel på Vincennes.
Det nya världsrekordet över medeldistans lyder 1.10,0/2 175 meter sedan Bilibili fått ta fram allt sitt kunnande för att betvinga en magiskt vass Etonnant i söndagens stora montélopp Prix de l’Ile-de-France
För det var den senare som såg till att rekordet kunde slås genom att anföra i vansinnestempo för Eric Raffin.
Klockorna visade förbluffande 1.07,8 första 1 175 meterna med fältet uppradat som ett pärlband och Bilibili placerad som sjua.
Alexandre Abrivard avancerade snabbt runt slutsvängen med storfavoriten, men istället för att stumna så ryckte Etonnant åt sig flera längders ledning och det var inte förrän några meter före mål som montékungen fick slag på sin utmanare och Abrivard kunde ställa sig upp i sadeln och pusta ut.
– Jag hade inte mycket kvar i händerna, men hästen bet ihop och gav verkligen allt för att komma förbi. Det är väldigt känslosamt. Hans vinter är över och pressen är borta. Det är en häst man får fram en gång i livet, berättade en tagen segerjockey för Paris Turf efter loppet.
Bilibili och Etonnant kom båda i mål på 1.10,0, vilket var en förbättring av Bilibilis världsrekord från samma lopp 2017 med en halv sekund.
Förstapriset uppgick till cirka 750 000 kronor.

Robin Johansson, Kanal 75

Publicerad februari 2, 2020 18:17 via Kanal75

Dagens tävlingar