Världsrekord av Resolve

,

Kommer ni ihåg Åke Svanstedt?
På lördagskvällen tog Sveriges forne tränarchampion hem VM-loppet på Yonkers i New York på världsrekordtid med sin stjärna Resolve.
– en här hästen har allt, sade Svanstedt efter sin största seger i sitt nya hemland.

Pontus Gille. För fri publicering tom 2016-10-22.


Med närmare nio miljoner kronor i totala prispengar har International Trot på Yonkers på två år tagit rollen som ett av världens största travlopp.
Och 2016 års upplaga blev minnesvärd tack vare Resolve.
Hästen som slutade tvåa i årets upplaga av Elitloppet på Solvalla har haft en strålande säsong som femåring i Nordamerika och krönte nu denna med ett världsrekord.
Stefan P Pettersson-tränade Oasis Bi rusade till front bakom bilen för Erik Adielsson, men gjorde ingen ansats att försvara kommandot när Svanstedt tryckte till på utsidan.
– Jag hade hoppats att Oasis Bi skulle komma till ledningen eftersom jag vet att han vill ha en rygg att springa i, förklarade Svanstedt som utnyttjade sin kunskap om de “exotiska” europeiska gästerna i världens största travlopp på 800-metersbana.

Svenska prisplaceringar
Och det blev också världens snabbaste lopp på 800-metersbana över vad man på travspråk kallar medeldistans.
1.11,5/2 011 meter innebar en putsning av världsrekordet med en hel sekund när Resolve höll ifrån sig Oasis Bi över upploppet.
– Hästen är oerhört bra, han har hög kapacitet och ett stort hjärta. Loppet blev precis som jag önskade i dag, förklarade Svanstedt som efter sin flytt till USA i slutet av 2013 allt mer börjat etablera sig som en av de tunga pjäserna på sin nya kontinent.
Tredjeplatsen gick till Kanadas Flanagan Memory medan svenskarna tog de mindre prisplaceringarna genom On Track Piraten (Örjan Kihlström) och Explosive de Vie (Kevin Oscarsson).

Robin Johansson, Kanal 75