Enprocentaren Cala Mayor de B. var en av vinnarna i omgången. Malin Albinsson, TR Bild.

Vann två miljoner utan att veta om det: ”Du kan dra åt skogen sa jag!”

,

Pensionären från Halland köpte en Harry Boy® på ICA en fredag i mars, och glömde sedan bort kupongen. I sex månader gick hon runt ovetande om vinsten på 2 046 859 kronor.
– När de ringde från kundservice var jag helt övertygad om att det var en bedragare. Som jag skällde på honom, skrattar vinnaren när hon berättar om ögonblicket då hon nåddes av vinstbeskedet.

Enprocentaren Cala Mayor de B. var en av vinnarna i omgången. Malin Albinsson, TR Bild.


I mitten av mars var kvinnan och fredagshandlade på ICA. På vägen ut passade hon på att köpa en Harry Boy® på 240 kronor till lördagens V75®. Sedan gick hon hem och fokuserade på de middagsgäster som skulle komma över i helgen, och glömde helt bort hästarna.
– Jag köpte den på fredagen men sedan blev det mycket att göra här hemma. Jag vet det, att jag hade middag här någon av dagarna. Och så glömde jag den! Jag brukar annars spela lördag och så har jag kupongen framme och kollar. Men eftersom jag köpte den en dag innan den här gången blev det fel, förklarar hon.

“Det är klart du inte blivit lurad morsan”
När kundservice noterade att pengarna fortfarande efter ett halvår satt orörda på kontot kontaktades kunden. Hon hade dessutom köpt en ny Harry Boy efter vinsten, utan att göra något uttag. Men mottagandet från vinnaren var från en början inte varmt.
– Jag tror inte på dig, du är en sådan där som ringer runt och ljuger för folk för att man ska lämna ut sitt bank-id. Det förstår jag det! Och så skulle jag lägga på luren. Så hemsk jag var! Jag var så arg! Skrattar hon.
Men innan hon hann lägga på luren blev hon övertalad till att ringa upp kontoret själv. Men hon ringde först upp sin dotter som hjälpte henne att logga in på kontot. Och visst fanns vinsten på över två miljoner där.
– Det är klart du inte har blivit lurad morsan, det fattar du väl. Så där går det inte till, sa min dotter till mig. Men hur kan man tro någon som ringer och säger att man har vunnit två miljoner? Jag vet inte vad jag skulle gjort, berättar den chockade vinnaren.

Kundtjänstpersonalen började också gråta
När det sjunkit in att vinsten faktiskt stämde ringde hon upp ATG igen.
– Jag blev yr och fick ont i huvudet. Och så grät jag ju. Och så började kundtjänstpersonalen också gråta. För en vanlig människa som jag är det väldigt höga summor som plötsligt bara kommer. Det är för mycket att ta in, jag vet inte vad man ska göra för att fatta det, berättar hon några dagar efter beskedet.
Efteråt skickade hon blommor till de två personer från kundservice hon varit i kontakt med.
– Som ursäkt för att jag var så arg. Jag sa det som avslutning till honom. OM det är rätt, det här som jag inte tror på. Då ska du få en blomma. Det är klart han ska få det då!

“Hade dött om jag suttit och sett det”
Intresset för trav har hon haft länge och det är inte första gången som hon vinner, även om det tidigare har handlat om mindre summor. Tidigare läste hon tipstidningar och tog ut sina hästar själv. Men under senare år har det blivit mer sporadiskt, och jobbet överlåts oftast till Harry.
– Det är jättespännande med V75. När man börjar ha ett rätt, två, tre, fyra, fem. När man har fem rätt och så ska den sjätte springa, då är man ju jättenervös. Då släpper man ju allt runt omkring.
Nu gick du miste om den spänningen den här gången. Hur känns det?
– Ja men tänk, nämen jag hade ju dött om jag suttit och sett det. Så det var väl tur, skrattar hon.

Vad kommer du att göra med vinstpengarna?
– Jag har sett pengarna på kontot, men tror fortfarande inte att det är sant. Jag har bra pension och handlar väl som vanligt. Men jag älskar att köpa kläder! Min dotter tycker det är jättekul såklart, så jag får ut och tokshoppa någon gång med henne, avslutar en glad, men chockad, vinnare.

Julia Björklund