Vann Prix de Cornulier efter dramatiska olyckan

,

En skräll värd 3,5 miljoner kronor! Esperanza Idole vann Prix de Cornulier – världens största montélopp. Men uppladdningen var dramatisk med olycka på väg till Vincennes…

Jockeyn Jean Yann Ricart bjöd på en fantastisk segergest då han firade med båda armarna mot skyn trots att det var en tajt slutstrid i Prix de Cornulier.
Esperanza Idole, en dotter till franska stjärnstoet Fan Idole, skrällde rejält när hon fixade sitt livs triumf.
– När vi kom in på upploppet trodde jag på en sjätteplats, jublade Jean Yann Ricart.
Tränaren Noël Langlois var förstås också lycklig över karriärens största seger.
– Det var min första start i ett Grupp 1-lopp, och vinst med ett tioårigt sto som jag haft sedan hon var två år… Men hon kan avsluta och loppet blev perfekt för henne med högt tempo i loppet.
– Vilken dag… vi var med i en olycka på vägen hit och hästbussen blev förstörd och vi fick ta ut stoet på vägen. Sedan fick vi hjälp med ny transport men det innebar att vi kom till Vincennes mycket senare än planerat, berättade Noël Langlois.
Poliserna som hjälpte till vid olyckan hörde senare på söndagen av sig och gratulerade till den nästan osannolika triumfen.
Tvåa blev Hirondelle du Rib och trea Ideale du Chene. Flamme du Goutier som jagade tredje raka segern i Prix de Cornulier fick nöja sig med femteplatsen.