Borups Victory spiken i V75-7 som fixade 7 rätt. Lars Jakobsson TR Bild.

Vann 816 000 kronor med Harry Boy – vill ge sin vän en bil

,

Harry Boy hjälpte nio personer till storvinsten i en svår omgång på V75® i lördags. En kvinna från Gävleborg fanns bland de lyckliga.
– Det här är så otroligt så jag har inte landat än, säger hon några dagar efter vinsten.

Borups Victory spiken i V75-7 som fixade 7 rätt. Lars Jakobsson TR Bild.


Den pensionerade busschauffören från Gävleborg lämnar då och då in en Vinnare eller Dagens Dubbel på travet. I lördags valde hon spontant att köpa en Harry Boy för 150 kronor i stället. Ett lyckosamt beslut då hon några timmar senare var hela 816 732 kronor rikare.
– Jag skulle sova sent på kvällen och kom på att jag hade glömt kolla raden. När jag såg att jag hade de fem första rätt så tänkte jag att jag får tillbaka insatsen i alla fall, berättar hon.
Det blev betydligt mer än så tillbaka då även systemets två avslutande spikar satt.
– Jag var helt stum och döv och trodde inte på det. Jag kollade flera gånger. Jag har aldrig hoppats på någon sådan jättevinst, utan är nöjd om jag får lite mer än insatsen tillbaka, förklarar hon.
När hon upptäckt vinsten gick hon till kylskåpet och tog en öl. Sedan ringde hon till en gammal arbetskamrat
– Jag ska vara ärlig med att en av mina första tankar var avundsjuka sa han, skrattar hon.

“Otroligt värdefull för mig”
I 30 år har kvinnan arbetat som bussförare i Storstockholm, men hon visste alltid att hon inte ville bo kvar i storstan när hon blev pensionär. För några år sedan flyttade hon därför till en mindre ort utanför Gävle där hon köpte en liten lägenhet och renoverade den för 75 000 kronor. Pengar som även de kom från en travvinst.
– Jag hade en vän som hade hus här och jag blev så förälskad i det här stället. Naturen och människorna, det är så lugnt och skönt. Jag är så nöjd med min pensionsålder och har det bra. Med pengar kan man inte köpa hälsa, säger hon.
Men något ska vinstpengarna ändå gå till, och planen är ett bilköp. Trots att hon själv aldrig kör personbil.
– Jag har en vän sedan 40 år tillbaka som är otroligt värdefull för mig. Han hjälper mig med mycket och skjutsar mig både till gymmet och affären.
Men vännens bil har börjat krångla och är i behov av flera reparationer.
– Nu återstår lite övertalning så att jag får köpa en ny bil till honom. Jag måste hitta bra argument till min vän, för han har ju sin stolthet. Men jag kommer nöta ut honom, skrattar hon.

Julia Björklund