V86: Västerbo Highflyer visade sommarform

,

Fyra storfavorit vann – ändå drygt 350 000 kronor till de som klarade åtta rätt på V86 som gästade Lindesberg.
Västerbo Highflyer visade sommarform när han vann Bergslagsloppet.

Idyllen Fornaboda travbana var skådeplatsen för veckans V86-tävlingar. Vädrets makter var på arrangörens sida och årets största dag i Lindesberg lockade 3 683 som njöt av fina travtävlingar i det vackra vädret.
Dagens huvudnummer var Bergslagsloppet med 100 000 kronor till vinnaren. Magic Tonight var snabb från början och fångade upp favoriten Västerbo Highflyer inledningsvis.
Väl i spets fick Kenneth Haugstad bestämma tempot bakom fjolårets elitloppsvinnare men Magic Tonight var ändå utan chans mot Västerbo Highflyer, som ganska enkelt avgjorde över upploppet.
– En fin häst och han gjorde ett riktigt fint lopp. Han verkar vara riktigt på väg upp i form, sa Örjan Kihlström som körde hästen för allra första gången.
Tränaren Daniel Redén avslöjade att han nu siktar på mot Årjängs Stora Sprinterlopp med Västerbo Highflyer som visade sommarform.

Favoritsegrar
Well Done La Marc var storfavorit i V86-1 och det blev en bekväm resa
i spets till tredje årssegern tillsammans med Björn Goop.
Favoritseger blev det även i V86-3 där Lubeck pressade sig till ledningen efter ungefär ett varv från positionen utvändigt ledaren och sedan sträckte han på sig hela upploppet ner.
Den treårige hingsten imponerade på segertiden 1.12,9 över 1 640 meter.
– Det har blir en gulddivisionshäst innan det är färdigt. I dag bara åkte jag med. Synd att han inte är anmäld till Hambletonian. Han hade sprungit under 1.10 på milebana där, sa Veijo Heiskanen om USA-importen.

Jätteskräll
I lärlingsloppet (V86-2) såg 41-oddsaren Mogas Madonna ut att ha avgjort loppet redan i ingången till upploppet men det blev stumma ben sista biten och Il Mio Dea fångade in ledaren med en vass slutspurt.
– Hon galopperade ju i bägge provstarterna. Det här var kul, sa en rörd tränare Benny Ohlsson.
Dagens skräll kom istället i V86-5 där 95-oddsaren Toralf Jubb avslutade bäst tillsammans med Kaj Widell när täthästarna fick “soppatorsk” efter frisk körning.
– Jag är så lycklig, för den här hästen har förtjänat det här. Kaj sa att vi rycker allt och det blev rätt. Det enda vi sparade var ett par boots fram, sa Micael Broberg.
– Jag är inte förvånad. Vi gjorde lite förändringar i dag och det blev bra och det flöt bättre för honom. In på upploppet kändes det ganska lugnt, sa segerkusken Kaj Widell.

Visade löpskalle
I V86-6 svarade Ladyofthelake för en stark insats där hon från 40 meters tillägg och köposition varvet kvar ändå var först i mål. Det sexåriga stoet visade verkligen löpskalle när hon kämpade sig först sista biten mellan hästar.
Pierre Nyström satt i sulkyn och Lise-Lotte Nyström tränar vinnaren.
– Hon är fruktansvärt ärlig och rejäl den här, oj, oj, sa segerkusken.
V86-7 var ett fint fyraåringslopp där Le Miracle och Copimade bjöd på en läcker duell.
Erik Adielsson körde till ledningen med Le Miracle efter 500 meter och Copimade fick göra jobbet utvändigt utan rygg.
In på upploppet gick sedan Svante Båth-tränade Le Miracle undan till karriärens nionde seger i elva starten.
– Han är fin. Han gör det väldigt bra varje gång. Hans bästa egenskap är tekniken, han rör sig smidigt och enkelt, sa Erik Adielsson.
V86-omgången avslutades med en Bergsåkerseger genom Casanova Sisu som helt enkelt bara var bäst när han plockade ner favoriten Enjoy Boko. Ulf Ohlsson körde vinnaren som tränas av Markus Pihlström.
– Jag är lite sugen på att testa derbyt med den här, sa Markus Pihlström.
Åtta rätt på V86 gav 352 457 kronor. Sju rätt gav 575 kronor och sex rätt 29 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75