V86: Tidernas skräll av ”Busen” i busvädret

,

102-oddsaren Candy Hornline vände ut och in på motståndet sista 400 meterna och ställde till med tidernas skräll på V86.
– Jag är inte speciellt förvånad. Hon var gynnad av det här busvädret, sa kusken Erik ”Busen” Svensson.

Solvalla bjöd på regn eller snöblandat ruskväder under onsdagskvällen och de besvärliga förutsättningarna bäddade för flera överraskningar på huvudstadsbanan.
Och det small rejält i V86-2 och V86-8.
Erik Svensson satt sist utvändigt in i sista sväng med 102-oddsaren Candy Hornline som sedan växlade ner konkurrenterna och vann V86-2 med marginal.
Jätteskrällen ska enligt uppgift vara den största inom V86-spelet.
– Det gläder mig något oerhört, sa segerkusken.
Hur förvånande var det för dig?
– Inte speciellt. Det är klart det är svårt…men hon hade tjänat mest pengar i loppet och mest pengar av de här som startade förra året. Det var ett jämnt lopp, men jag tror hon var gynnad av det här busvädret och banan, sa Busen.
Busen, du trivs i det här vädret?
– Ja, det gör jag verkligen.

Fem spetssegrar
I V86-3 på Jägersro katapultstartade Highspirit och sedan dominerade tioåringen loppet från ledningen tillsammans med Flemming Jensen. Det var andra raka imponerande segern i ny regi.
En annan löpsugen tioåring visade upp sig i V86-1 där Rocky Egedal kopplade greppet i sista sväng och gick undan i mycket spänstig stil i händerna på Joakim Lövgren.
I V86-4 körde Erik Adielsson resolut mot ledningen med favoriten Louie Brodde och sedan hade han full kontroll. Svante Båth tränar vinnaren.
Ledning från start till mål var segerreceptet även för Kiss Forever H.C. som vann V86-5 tillsammans med Christoffer Eriksson. Lars I Nilsson tränar vinnaren.
Även i V86-6 blev det spetsseger sedan Kaj Widell och Maintainability lyckats försvara innerspåret med knapp marginal – och med en del hjälp av “solfjäderseffekten” där hästarna utvändigt höll ut varandra. Marcus Sundberg heter tränaren.
Ahsoka T.Dream blev kvällens femte spetsvinnare inom V86-spelet då hon vann V86-7 tillsammans med Peter Ingves. Sören Johansson tränar.

Dramatisk V86-avslutning
V86-omgången fick en dramatisk avslutning där Perfect King på nytt galopperade bort en seger när han gjorde bort sig kort före mål tillsammans med Björn Goop.
Istället blev det skrällseger för 17-oddsaren Unique Findings som fick fritt från rygg ledaren sista biten tillsammans med Daniel Wäjersten.
Inget system klarade av skrällarna och det blev jackpot på åtta rätt och därmed går 5,8 miljoner kronor vidare till nästa onsdag. Sju rätt gav 4 354 kronor och sex rätt 157 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75