V86® statistik: Fokus på multijackpoten

,

41 miljoner kronor att vinna. Ikväll smäller det på Solvalla och Jägersro. Här kommer ett paket med statistik inför multijackpoten på V86.

V86 Superdays går i mål med en multijackpot där drygt 27 extramiljoner ska strös över alla som hittar åtta rätt denna maxade spelkväll.
Som en guide på vägen dit följer här statistik hämtad ur Travfakta och andra källor kring flera av kvällens deltagare.

V86-1
1 Jessica Sisu är anmäld barfota runt om för första gången.
2 Moira Boko har gjort fyra starter för Jerry Riordan. Hästen har travat i ledningen en gång och vann då.
3 Maxima Schermer har spetsat i två av tre starter bakom bilen, båda från innerspår. Hästen har också tagit karriärens båda segrar från spets. Tränaren Preben Sövik har 14 i segerprocent med hästar som varit ifrån mer än 30 dagar, att jämföra med 13 i segerprocent totalt.
5 Princess Beluga spetsvann i sin första framspårsstart bakom bilen. Senast kunde hon inte ta sig förbi Sobel Excellence (spår 1) från spår 4.
6 Sobel Excellence är obesegrad i två starter barfota runt om, de två senaste starterna då hon travat i ledningen. Hästen har spetsat i båda sina framspårsstarter bakom bilen.
10 Amazone O.C. har resultaten 5 st: 0-3-1 på hösten, att jämföra med 9 st: 0-1-2 övriga årstider.
11 Calais dei Greppi är anmäld med jänkarvagn för första gången. Tränaren Gennaro Casillo har 6 i segerprocent med hästar som varit ifrån mer än 30 dagar, att jämföra med 14 i segerprocent totalt.
12 Carmita Silvio startar med mer än en månads tävlingspaus för första gången. Tränaren Johan Untersteiner har 20 i segerprocent med hästar som varit ifrån mer än 30 dagar, att jämföra med 19 i segerprocent totalt.

V86-2
1 Raja Knight har resultaten 21 st: 5-3-4 hemma på Solvalla, att jämföra med 20 st: 1-1-4 på andra banor. Hästen har haft innerspår bakom bilen vid tre tillfällen och spetsat en gång, men släppte då i första sväng.
3 S.G.Mistral är anmäld barfota fram för första gången. Hästen är segerlös i sju starter barfota bak, respektive sju starter barfota runt om.
4 Kendall Jackson har resultaten 7 st: 4-2-0 i ledningen. Hästen har inte travat i den positionen sedan han kom till Timo Nurmos och har heller aldrig gått i ledningen med jänkarvagn.
5 Michigan Bro har resultaten 5 st: 3-1-1 på hösten, att jämföra med 10 st: 3-0-2 övriga årstider. Han är obesegrad i två starter i ledningen.
8 Lozano di Quattro har resultaten 4 st: 3-1-0 med jänkarvagn, förlusten kom mot Francesco Zet.
9 Icouldbetheone har inte tävlat med kombinationen barfota runt om/jänkarvagn sedan augusti 2022. Han är vunnit tre av sina fyra senaste starter när han tävlat så.

V86-3
2 Maleiwa
är obesegrad i två starter från ledningen. Hästen har bara nått dit en gång på elva starter med framspår bakom bilen och blev då släppt till tät efter 675 meter.
3 Hank D.K. tävlade med jänkarvagn för första gången vid spetsvinsten näst senast. Hästen har resultaten 5 st: 4-1-0 från spets.
5 Liza Bore är obesegrad i två starter från ledningen och segerlös från andra positioner.
6 Alessio är anmäld med jänkarvagn för första gången på svensk mark. Hästen har travat i spets två gånger i Sverige och vunnit båda.
7 I Hope You Dance har tagit karriärens samtliga tre segrar från spets.
8 Jollywood tävlade med jänkarvagn för första gången senast.
10 Cheops är anmäld barfota runt om för första gången.
11 Soundtrack gör första starten för Tomas Malmqvist. Hästen segrade i Sverigedebuten för Timo Nurmos i våras.

V86-4
1 Atom Bet
tävlade med jänkarvagn för första gången senast.
5 Gizelliore har tagit karriärens fyra segrar från ledningen och är obesegrad i den positionen.
7 Rally Juvelen har resultaten 6 st: 2-1-2 på Solvalla, att jämföra med 10 st: 1-0-0 på andra banor.
9 Isco Am är obesegrad och har körts offensivt i samtliga starter, inklusive debuten då han trots stor startgalopp rundade till spets 600 kvar. Hästen hade aktuellt startspår i årsdebuten efter liknande långt uppehåll i fjol, inledde i tredje ytter och kördes till spets efter 600 meter. Hästen är anmäld barfota fram för första gången. Timo Nurmos har 28 i segerprocent med hästar som varit ifrån mer än 30 dagar, att jämföra med 32 i segerprocent totalt sedan 2021.
10 Valnes New Love gjorde debut för Katja Melkko i sin senaste start.
11 Bonnie B. har resultaten 8 st: 2-1-1 på hösten mot 19 st: 1-2-0 övriga årstider.
12 Vincent Dana har resultaten 15 st: 2-1-4 på hösten mot 22 st: 1-2-2 övriga årstider.
13 Hudzon har tagit karriärens samtliga fem segrar från ledningen.
14 Beowolf Play är anmäld med jänkarvagn för första gången i aktuell regi och har resultaten 5 st: 1-2-0 med en sådan i Sverige.

V86-5
1 Mary River
spetsvann i voltstart i karriärens andra start och har inte lyckats ta sig till den positionen sedan dess, inklusive i sju raka starter med framspår bakom startbilen.
3 Let Me In är anmäld med amerikansk sulky för första gången. Hästen har tagit samtliga sina segrar från ledningen och är obesegrad i den positionen. Det här är första gången han har ett startspår lägre än 6 bakom bilen.
4 Make or Break Zaz spetsvann från spår 4 för tre starter sedan, men kunde inte fronta från samma läge senast.
5 Mr Fantastic ska tävla med jänkarvagn för andra gången, han var femma på Tingsryd i somras i den första.
6 De Chambeau har bara tävlat bakom bilen en gång och fick då tredje ytter från just spår 6.
7 Eminent Kronos har tagit karriärens båda segrar från ledningen, men även förlorat tre gånger från den positionen. Bland annat näst senast då han öppnade 1.11,9 första varvet. Hästen har frontat i samtliga fyra starter från framspår bakom bilen, inklusive från spår 7.

V86-6
1 Peter Pan
har inte haft innerspår och spetsat i en av fem starter från andra framspår bakom bilen.
3 Loaded Olle har segrat i fyra av sex starter barfota runt om och är anmäld med jänkarvagn för första gången. Hästen spetsade och vek sig från spår 3 näst senast, men hade dessförinnan fyra av fyra i spets.
4 Huit är anmäld barfota runt om för andra gången och med jänkarvagn för första gången.
5 Rendez Vous har galopperat direkt i fem av sju starter bakom bilen.
7 Northman Maxus tävlade med jänkarvagn för första gången och barfota runt om för andra gången vid andraplatsen senast.
9 Damon Hill Treb har tävlat barfota runt om i Sverige en gång i Sverige och vann då i överlägsen stil utvändigt om ledaren. Han har aldrig tävlat med den balansen i Italien, där han mestadels gått barfota fram.
10 Miru Boko är obesegrad i fyra starter barfota fram. Senast tog han ner Damon Hill Treb utvändigt med Erjon och Huit i det slagna fältet.
11 Midyat Zaz har fyra segrar och fem galopper barfota runt om.

V86-7
2 Västerbo Tramp
har resultaten 4 st: 2-1-0 i ledningen och har aldrig haft innerspår i voltstart. Han har segrat i 3 av 9 starter på hösten, att jämföra med 4 av 28 övriga årstider. Hästen har resultaten 8 st:
3 Extreme A.F. är anmäld barfota runt om för andra gången i karriären och första gången i nuvarande regi. Hästen har resultaten 5 st: 4-1-0 i ledningen.
5 Longgone River har aldrig haft spår 5 i voltstart. Hästen har resultaten 7 st: 4-2-1 i ledningen. Hästen körs av Carl Johan Jepson för första gången.
6 Come Along har spetsat i en av två starter från springspår. Han har körts i ledningen vid två tillfällen med ett andrapris som bäst.
7 Marys Overandout gjorde debut i ny regi vid vinsten under sadel senast. Hästen har bara haft springspår en gång i karriären, då fick han tredje inner från 20 meters tillägg.
9 Just Perfect Sisu är anmäld barfota runt om för första gången på svensk mark.
10 Even Steven har vunnit två av tre starter över lång distans på svensk mark.
11 Bottnas Idol har bara vunnit 1 av 8 starter när han som senast återkommit efter minst en månads vila. Med aktuellt intervall (11-20 dagar) har han segrat i 5 av 8 starter.
13 Rossi Garline körs av Adrian Kolgjini för första gången.

V86-8
1 Star Cash
tävlade med jänkarvagn för första gången näst senast. Han tog karriärens enda seger från ledningen, men var chanslös att köra om spets i sin enda start från innerspår bakom bilen.
2 Rocky Brodde besegrade tre av sina konkurrenter här i senaste starten. Han fick tredje inner från spår 2 på Eskilstuna 29 juni.
3 Live to Tell tävlade barfota bak för första gången när han åkte på första förlusten senast. Hästen tappade då travet till slut galopperade kort efter mål. Han hade precis dessa spår mot Rocky Brodde på Eskilstuna 29 juni och tog sig då förbi denne, även om det var en konkurrent som var ännu snabbare.
4 Joanne Lejs är obesegrad i en start barfota runt om. Hästen har spetsat i tre av fyra starter från spår 1-4 bakom bilen och segrat i två av tre starter i ledningen.
5 Lamborghini C.Boko tävlade med jänkarvagn för första gången i senaste starten då han brakade till ledningen i en 1.08-öppning och tvingades varva på 1.11. Han har frontat även i sina övriga tre starter från spår 1-7 bakom bilen, men då släppt varje gång.
6 Celine P. tävlade barfota runt om för andra gången i karriären senast. Hon har spetsat i 3 av 13 starter från framspår bakom bilen.
10 Jascal är anmäld barfota runt om för första gången.
11 Sagittarius tävlade med jänkarvagn för andra gången vid vinsten senast – då han besegrade Live to Tell. Han körs av Magnus A Djuse för andra gången, i den första blev det galopp kort efter start.