Lars Jakobsson/TR Bild.

V86®: Skrällar i Margareta-loppen gav hög utdelning

,

Skrällarna duggade tätt i Margaretas Tidiga Unghästserie på onsdagen.
När sista loppet gick i mål landade utdelningen för åtta rätt på V86 på 1,4 miljoner kronor.


Solvalla delade på V86 med Bergsåker och på huvudstadsbanan tillägnades kvällen nyligen bortgångna Margareta Wallenius-Kleberg. Samtliga avdelningar på det som var hennes hemmabana utgjordes av Margaretas Tidiga Unghästserie för tre- och fyraåringar och det bjöds på många fina prestationer. En av dem stod Stefan “Tarzan” Melander-tränade Decision Maker för då hon efter en slutrunda i tredjespår skrällde i loppet för fyraåriga ston.
– Det var första gången jag körde henne men “Tarzan” sa att hon var i bra ordning och att han hade en bra feeling. Det hade jag också ända tills hon kopplade grepp lite för tidigt och sedan bromsade till och ville vänta in de andra. Men sedan visade hon vilken härlig häst hon är och stack undan enkelt, sa Carl Johan Jepson.

Segspurt till målfotoseger
Det var ytterst nära att Stefan Melander även fick räkna in segern i de fyraåriga grabbarnas avdelning, och då hade inget system prickat in alla rätt på V86. Men i sista steget fick hans Xanthis Hilton sträcka vapen mot andrahandsspelade Barack Face, som spurtade till målfotoseger tillsammans med sin tränare Adrian Kolgjini.
– Det var i princip det första lopp han fick i kroppen den här säsongen och det var därför han hade lite svårt att växla tempo på upploppet. Det var en “segspurt” i dag men speeden kommer, sa Jägersrotränaren.

Treåriga skrällar
Avdelningen för treåriga hingstar och valacker var stängd vid 300 000 kronor intjänat, samma summa som står på segercheckarna i Margareta-loppen, och den nätta summan spurtade 14-oddsaren Global Etalon hem sedan han med Jorma Kontio bakom sig fått fritt spurtutrymme från tredje par invändigt.
– Helt fantastiskt! Jag tror att den här är rätt så bra, sa hästens tränaren Fredrik Wallin.
I loppet för treåriga ston, som var stängt vid samma belopp som för de jämnåriga grabbarna, visade sig Mattias Djuse-tränade sexprocentare A Teaser starkast, och framför allt snabbast, när hon väl understödd av Rikard N Skoglund speedade förbi ledande favoriten Kitty Mearas in i slutkurvan och därefter höll undan till seger.
– Det är populärt nu att man ska ta det lugnt när man styr på på långsidan, men jag tyckte att jag hade så fint drag i hästen och jag ville utnyttja det och inte ta det lugnt i svängen. Hon är väldigt snabb, sa Rikard N Skoglund.

Blickar mot storloppen
Övriga lopp ingående i V86 avgjordes på Bergsåker och där bar Gooner omgångens tyngsta favoritskap. Det stod han pall för då han pilade till ledningen och sprintade undan till mycket enkel triumf.
– Vi siktar självklart mot något större lopp i sommar. Vilket vet jag inte men han hör hemma där, sa hästens tränare och kusk Daniel Wäjersten.
Resterande avdelningar vanns av Mikael Björklunds Kaksi (Jan-Olof Johansson), Catarina Hedlunds Shehuntyoudown (Emilia Leo) och Jörgen Westholm-tränade Rio Alta Wine (William Ekberg).
På V86 delade åtta rätt ut 1 397 382 kronor, sju rätt 10 331 kronor och sex rätt 638 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75