Kashmir River imponerade stort i Juliennes lopp hemma på Solvalla. Lars Jakobsson/TR Bild.

V86®: Röcklingers järnlady stärkte sina aktier inför Svenskt Travoaks

,

Treåringarna stod i centrum på onsdagskvällen och bland flera topprestationer stack den som Kashmir River gjorde hemma på Solvalla ut.
Jättetalangen mosade konkurrenterna den tunga vägen och stärkte sina aktier rejält inför Svenskt Travoaks.
– Hon är väldigt bra när hon sköter sig, konstaterade segerkusken Petter Lundberg.

Kashmir River imponerade stort i Juliennes lopp hemma på Solvalla. Lars Jakobsson/TR Bild.


Det var fokus på treåringar både på Solvalla och Åby. Många var ute för att slipa formen inför uttagningarna till treåringarnas viktigaste lopp, Svenskt Travkriterium och Svenskt Travoaks, nästa fredag. Och att döma av prestationerna har årets klassiska treåringslopp på Solvalla förutsättningar att bli något alldeles extra. På stosidan har Björn Röcklinger ett riktigt starkt kort i Kashmir River. Bortglömd av spelarna plockade hon ner ledande storfavoriten Faeza Zet i Juliennes lopp.
– Det kändes väldigt bra att hamna utvändigt om ledaren. Hon är otroligt kapabel och sin egen värsta fiende. Hon är lite stänkrädd och lite si och lite så och måste få sköta sig själv, sa Petter Lundberg.
– Hon har enorm fysik och bra styrka så skulle hon bara hamna rätt med mentaliteten tror jag att det är en jättefin häst, sa Björn Röcklinger.

Värt att anmäla till kriteriekval
De treåriga grabbarnas avdelning på Solvalla, Gay Noons lopp, blev odramatisk. Erik Adielsson körde till ledningen med favoritspelade
Albacete som efter ett lugnt inledningsvarv dundrade undan till andra raka segern.
– Det underlättade lite att några ägnade sig åt fel gångart men insatsen var bra och jag tycker att han utvecklas hela tiden. I de här senaste två starterna känns det som att han har tagit några kliv så det är värt att anmäla honom till den tionde, sa tränare Svante Båth.

Bergh positivt överraskad
I Quick Pay Pokalen för treåriga ston på Åbytravet blev det favoritseger genom Björn Goop-tränade Miss Irma. Hon serverades ett fint lopp av Carl Johan Jepson och strax före mållinjen klev hon förbi en tapper Lilliannes Love.
– Det är en läcker liten travare och jag tror att hon får en fin framtid, sa segerkusken.
Även Count’s Pride Pokalen för treåriga hingstar och valacker avgjorde på Mölndalsbanan och där tackade Down Under för en smörresa i rygg på ledande Aquarius Face med att spurta till enkel seger.
– Det här var ett genrep inför kriteriekvalen och jag är jättenöjd. Han hade varit ifrån lite och trimmat på inför det här så det var kanske lite mer mersmakande än vad man kunnat önska. Jag var faktiskt förvånad att jag hade så mycket krut i honom 500 kvar och när jag tog ut honom på upploppet hade jag hur mycket som helst att köra med, kommenterade hästens tränare och kusk Robert Bergh.

435 973 kronor för åtta rätt
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Roger Walmann-tränade S.G.Sherman (Örjan Kihlström) och Katja Melkos Typhoon Face (Jorma Kontio).
På Åby var de övriga vinnarna Christoffer Erikssons Loveexplosion H.C. (Simon Helm) och Johan Untersteiners Racing Ribb.
Det låg jackpotmiljoner i åttarättspotten på V86 och de som lyckades pricka in samtliga vinnare fick för det 435 973 kronor. Sju rätt gav 1 408 kronor och sex rätt 133 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75