Lars Jakobsson/TR Bild.

V86®: Revansch för Beat Generation

,

Redan i Kriterium Consolation tog han revansch för den missade platsen i Svenskt Travkriterium.
På onsdagen fick han ytterligare plåster på såren när han enkelt bärgade segerchecken på 200 000 kronor i Kriterierevanschen på Solvalla.
– En jättefin häst, det var enkelt, sa Björn Goop, som fick låna Beat Generation av Jörgen Westholm.


Den kapable treåringen var i höstas en läpp ifrån att ta sig till final i treåringarnas viktigaste lopp Svenskt Travkriterium. Men det är glömt nu. Beat Generation har framtiden för sig och stod i en klass för sig i Kriterierevanschen.
– Han utvecklas för varje start han gör och spänsten i dag var riktigt häftig över upploppet. Förra vintern var han väldigt slö och visade inte så mycket i träningen, men han har kommit över sommaren och blivit bättre och bättre för varje start. Det ser ut som att han ska kunna utvecklas riktigt bra, sa William Ekberg i stall Jörgen Westholm sedan Beat Generation vunnit på lätta hovar från ledningen.
Jörgen Westholm slutade själv tvåa i loppet med Castor The Star, som hakade på bra bakom stallkamraten efter att ha överlåtit ledningen till densamme.

Promenadseger för Imhatra Am
I Oaksrevanschen spelades Stefan Melander-tränade Breeders’ Crown-trean Imhatra Am till jättefavorit och konkurrenterna hade stor respekt för henne. Med 1 500 meter till mål blev hon släppt till ledningen och därifrån tågade hon undan i bländande stil.
– Hon har varit väldigt bra hela tiden och var så även i dag. Det var skönt att hon fick gå ett lite enklare lopp med tanke på att hon fått ganska hårda lopp på slutet, sa kusken Mats E Djuse.
Det treåriga stoet inledde karriären i USA innan hon kom till Sverige i somras. Nu verkar det som att nya resplaner smids.
– Det viskas lite om Frankrike men jag vet inte om det är spikat, sa Djuse.
Rauno Pöllänens Kalle Taxam var totalt överlägsen från ledningen när han tog karriärens första seger i sin tolfte start och den avslutande avdelningen i V86 Solvalla vanns av Björn Goops Kabor Boko.

Hamre tre gånger om
Solvalla delade på omgången med Bjerke och även i Oslo visade talangfulla treåringar upp sig. Först ut var USA-importen Skate Trix som imponerade när han efter en tuff inledning i tredjespår forcerades till ledningen och sedan gick undan till enkel triumf.
– Det har varit fantastisk utveckling på honom och det verkar som att han bara blir bättre och bättre, sa Frode Hamre efter hästens nionde segern i fjortonde starten.
Topptränaren nöjde sig inte heller där. Senare under kvällen lyckades han svara upp ledningen med en annan USA-född treåring, A Perfect Dutchess, och därmed var loppet över. Sedan avslutade Frode Hamre tävlingsdagen med att se sin Hulken Sisu hålla undan från ledningen med Åsbjörn Tengsareid i sulkyn. Samma kusk hade tidigare satt dit Visconti åt tränaren Roald Eriksen.
De spelare som lyckades pricka in samtliga vinnare inom V86 fick för det 2 566 kronor. Sju rätt gav 31 kronor och sexrättspotten frös inne. Därmed väntar en ny jackpot nästa onsdag.

Ola Johansson, Kanal 75