V86®: Relevant Stride tog femte raka i överlägsen stil

,

Den femte raka segern togs på fjäderlätta hovar. Relevant Stride går en intressant framtid till mötes. Katja Melkkos segerstaplare var bara en alla högt streckade hästar som höll när V86® gick i favoritspelarnas tecken.

Femte raka segern. Det i helt överlägsen stil.
Katja Melkko ser ut att ha något väldigt speciellt i Relevant Stride. Den fyraåriga finskfödda fuxan hade lekstuga när hon under onsdagskvällen infriade som omgångens mest streckade på V86®.
Vägen mot segern förenklades ytterligare då Relevant Stride direkt brisade till ledningen, samtidigt som den enligt toton tuffaste konkurrenten Epsom Kronos gjorde bort sig med galopp. Väl i ledningen behövde vare sig favoritlirarna eller Jorma Kontio i sulkyn oroa sig nämnvärt, segern togs med flera längder. Fortsättning lär följa.
– Det blev lätt, hästen är jättefin på alla sätt. Det är bara att hoppas att hon håller sig frisk och fin och att hon utvecklas, då provar vi nog de stora loppen i Finland till sommaren. Hon är hundra procent på allt, berömde Jorma Kontio.
En annan av kvällens vassaste prestationer stod Mister Jupiter för.
Den välstammade femåringen, som bland annat har Mister J.P och Mister Hercules i sin syskonskara och som var finalist i kriteriet som treåring, visade nu att han är tillbaka på allvar. Jorma Kontio satt vid spakarna även bakom Timo Nurmos högkapabla travare, men fick nog hjärtat i halsgropen när hästen slog i galopp mitt på sista bortre långsidan. Mister Jupiter hittade dock snart benen och kunde trots en repa i femtespår genom sista kurvan, till slut ändå avgöra säkert.

Imponerande vinnare när Ebbinge vann dubbelt
Rick Ebbinge hade två hästar med sig till Åby – och fick lämna banan med två segrar.
Maldini Pellini var en av omgångens mest streckade. Och en lättare seger är svår att ta.
Rick Ebbinge tryckte gasen i botten direkt för att enkelt ta ledningen och kunde därefter styra och ställa med behag. Segern togs i lika fin som ohotad stil. Hästen, som inledde sin tävlingskarriär i Nederländerna, ståtar nu med fyra segrar på sina sex starter hittills.
Ebbinge visade kort senare upp nästa begåvning från stallet.
Moses Boko imponerande stort då femåringen noterades för sin andra raka seger. Halmstadstränaren körde resolut, övertog kommandot efter drygt 700 meter avverkade och hade därefter spel mot ett mål. Större uppgifter lär vänta framöver för formstarka Moses Boko.
Absolut stenhårt i mål i kvällens inledande avdelning.
Ja, till och med så hårt att det blev omöjligt att skilja på King of Greenwood och Innovation Love. Dött lopp. Den förstnämnde anförde från start till mål, men fick över mållinjen sällskap av den senare som från ryggen fått fritt över open stretch.
Roger Walmann har en fin variant i fyraåriga stoet Kelly Smartface. Nu blev det efterlängtad seger.
Örjan tog en ”lugn dödens” med favoriten, gick i stället i närkamp på den sista bortre långsidan och hade kopplat segergreppet i god tid före mål.
Never to Young hade en passande uppgift i den sjätte avdelningen.
Den förvaltade stoet, tränat och kört av Per Lennartsson, till fullo. Direkt till ledningen från tredjespåret i volten, bestämma tempot och lätt seger med krafter sparade i mål.
Hästen som bröt aftonens favorittrend var Vicky Montoya.
Sexåringen som finns i Johan Svensson regi fick Tommy Karlstedt vid tömmarna och kunde i kön gotta sig åt den friska farten som inledningsvis sattes upp framme i täten. Det passade Vicky Montoya utsökt, stoet hade sina krafter sparade till slut och avgjorde säkert i spurten för andra raka.
Åttaprocentarens seger var dock inte tillräcklig för någon större utdelning på V86, efter det att kupongen i övrigt nästan enbart bestått av favoriter.
8 rätt betalade 495 kronor och för både 7 och 6 rätt uteblev utdelningen. Något som betyder dubbeljackpot när V86 nästa onsdag delas mellan Solvalla och Jägersro.