I lördags skrällde han i V75.
På onsdagen slog han till med en ännu större överraskning.
Miljonjägarnas vän Tomas Pettersson bidrog till att nio V86-system belönades med över tre miljoner kronor var.

Som travspelare bör man bevisligen hålla ögonen på tränarparet Jenni H Åsberg och Tomas Pettersson. Den formstarka bollnäsduon följde upp Gossip’s Lords V75-segern med att dela ut en riktig stjärnsmäll till V86-spelarna. Från rygg på ledaren satte Tomas Pettersson dit loppets minst spelade häst Avantis Red Witch, och fällde därmed omgångens största favorit Sweet On You.
– Jag är väldigt överraskad. Hon har inte startat på ett tag och formen var tveksam, men den här segern värmer väldigt mycket. Vi jobbar hårt tillsammans och det är extra kul att vinna när vi är delaktiga allihop, sa hästens tränare Jenni H Åsberg efter triumfen på Solvalla.
Huvudstadsbanan delade på V86-omgången med Åbytravet och där hade Kevin Oscarsson redan levererat en praktskräll i form av pappa Jims treårige strulputte Bear A Perfection.
– Han har gått bra länge men han är väldigt omogen och har strulat till det med nya grejer hela tiden. Men i dag gick han felfritt och det är ju en fördel, sa den glatt överraskade segerkusken.

Styrkedemonstration av Martin de Bos
På Mölndalsbanan var annars Peter Untersteiner dagens största segerherre. Först vann han ett försök i diamantstoet med egentränade Vinci I.M. och därefter fick han segerdefilera med Petri Puros högkapable Martin de Bos. Den senare hade det ofördelaktiga tolftespåret över kort distans men efter avancemang i tredjespår under slutrundan och en mäktig slutrökare blev segern säker.
– Det är inte ofta man vinner på det sättet. Det gör man bara när man har bästa hästen och det hade jag nog i dag, sa Untersteiner, som i ett annat V86-lopp fick se sin son Johan åka förbi honom på upploppet och vinna med Niky Flax.
– Kör man honom på rulle är han ruskigt snabb på speed. Eventuellt provar vi honom i Frankrike i vinter, sa Untersteiner den yngre.

2,9 miljoner för åtta rätt
På Solvalla vanns övriga V86-lopp av Katja Melkkos Mas Capacity (Torbjörn Jansson) och Stefan Melanders Intercepted (Örjan Kihlström), innan Emilia Leo rundade av omgången med Fredrik Wallin-tränade Keycard. Det gjorde att 9 system lyckades pricka in alla rätt och för det fick de 2
907
768 kronor vardera. Sju rätt delade ut 8
712 kronor och sex rätt 575 kronor. Totalt spelades det för 45
028
859 kronor på V86 vilket är omsättningsrekord på spelformen.

Ola Johansson, Kanal 75

Publicerad oktober 9, 2019 22:40 via Kanal75

Dagens tävlingar