Lars Jakobsson/TR Bild.

V86®: Nionde raka för Djuses segerstaplare

,

En stenhård öppning spelade ingen roll.
Winterburn stod i en klass för sig när han på onsdagen tog sin nionde raka seger på Solvalla.
– Det bär nog långt det här, sa kusken Magnus A Djuse.


När Winterburn försvarade innerspåret från start och tog hand om ledningen var det upplagt för en lugn promenad mot nionde raka fullträffen. Men Robin Bakker hade också att åka med och efter 1.09,5 de första 500 meterna övertog han ledningen med Cash Winner. Halvvarvet senare fick emellertid Winerburn på nytt glida till ledningen men tuffa öppningar tenderat att sitta i benen och i slutkurvan började konkurrenterna bli närgångna. Men då längde Winterburn bara på steget och efter 1.10,3 sista halvvarvet blev segern mycket enkel.
– Han är väldigt allround och fin och gör det väldigt bra varje gång. I dag ville jag köra i ledningen men sedan förstod jag att Bakker kunde släppa i ett andraskede och då släppte jag honom förbi mig. Men det blev en ganska tuff inledning på loppet och det var så klart bra att avsluta som han gjorde. Han är väldigt stark, sa Magnus A Djuse.
Tränar den femårige hästen gör Mattias Djuse och han fick även se sin Run N’Cola vinna i lillebror Magnus Djuses händer.

Höjer ribban efter femte raka
Solvalla delade på V86 med Åby och där visade en annan obesegrad talang upp sig. Rivardale Z. tog hand om ledningen och därifrån klev hon ifrån till femte raka triumfen i överlägsen stil.
– Jag tror att hon kan gå extremt långt. Jag gillar allt med henne. Hon är vacker och gillar hela scenariot med att tävla. Hon får tio av tio poäng, sa hästens tränare och kusk Conrad Lugauer som nu planerar att höja ribban för sin häst.
– Jag tror att det blir uttagningar till Drottning Silvias Pokal nästa fredag.

Visade form inför Konungens Pokal
Till nästa fredags uttagningar, fast i grabbarna uppgörelse Konungens Pokal, ska även Stefan Melanders Thereisnolimit. Han startade nu i ett Fyraåringslopp på Solvalla och från andra par utvändigt skrällde han med Ulf Ohlsson i vagnen.
– Jättekul! Jag tyckte att han såg lite seg ut i sista sväng men han gick bra. Han är en jättefin häst som har utvecklats under vintern och det ser jättebra ut. Nu är meningen att han ska vara med i kvalen till Kungapokalen. Vi har ett gäng som vi tror ska vara med där, sa tränarsambon Catarina Lundström.
På Solvalla vann även Paul Hagoorts Noxx Vrijthout (Robin Bakker) och på Åby vanns övriga avdelningar på V86 av Sofia Aronsson-tränade Milles Tobin (Gustav Johansson), Hanna Lähdekorpis Franklin Zet, och Bo Westergårds Thewinnertakeitall.
De som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 fick för det 4 577 kronor. Sju kronor delade ut 43 kronor och då sexrättspotten frös inne väntar en jackpot nästa onsdag.

Ola Johansson, Kanal 75