V86®: Megaskräll av Rally Inge – succé för Harry Boy

,

Favoriterna radade upp sig på V86® och inför den avslutande avdelningen var värdet 7000 kronor.
Då small det till rejält när sensationen Rally Inge, tränad av Peter G Norman, spurtade till seger för Erik Adielsson.
Hästen var spelad till en procent på V86 där utdelningen sprang upp till 350 000 kronor för åtta rätt.
– Det är inte ofta som någon vinner till 60 gånger och på Solvalla är det ännu svårare, sa Erik Adielsson.
Av totalt 40 system med åtta rätt så var hela 27 av dessa komponerade av Harry Boy.

Åby och Solvalla delade på onsdagskvällens V86 Xpress som var kryddad med en jackpot. Det såg länge ut att bli en tämligen blygsam utdelning på åtta rätt, men det såg Rally Inge till att ändra på. Han öppnade snabbt bakom bilen och Erik Adielsson kunde backa ner i rygg på ledande Global Classified. Luckan kom som på beställning vid upploppets början och det tackade Rally Inge för genom att spurta till en säker seger. Hästen tränas av Peter G Norman och förstapriset var 150 000 kronor i den här finalen av Solvallaserien. Segertiden blev 1.12,6/2140a och Rally Inge gav drygt 60 gånger i vinnarodds.
– Peter hade lite rätt när vi pratade innan. Han sa inte att hästen var stenklar men att han hade gått bra i skymundan senast och med rätt lopp kunde han vara långt framme. I början av upploppet kändes han ganska stark, och jag kände mig hyggligt trygg sista tvåhundra metrarna. Det är inte ofta någon vinner till 60 gånger och just på Solvalla är det ännu svårare, sa Erik Adielsson.

Manuel Flight imponerade på 1.10,6
Dagens prestation svarade Manuel Flight för på Åby för Conrad Lugauer. Han öppnade snabbt till ledningen och drog i ett stenhårt tempo, 1.10 första 500 och 1.11 första tusen. Hästen drog konkurrenterna sönder och samman och var ensam på plan. Över upploppet drog han undan till en imponerande seger på tiden 1.10,6/1640a.
– Han har mycket potential i sig och det är en fantastisk häst om han spelar med. Men ibland går han sina egna vägar och då kan han slå ihop och galoppera. I voltstart är han alldeles för kraftfull och ambitiös. Är han i mental balans som idag är han väldigt fin. Jag hoppas att han kommer med i ett lopp under elitloppshelgen, sa Conrad Lugauer.

Faeza Zet vann enkelt trots startgalopp
En häst som imponerade på Solvalla var favoriten Faeza Zet som visade att hon inte vansläktas sina syskon som In Toto Sund och Diana Zet. Men voltstart var knepigt för hästen som galopperade både i en ogiltig start som i den giltiga från femtespåret. Örjan Kihlström fick dock hästen ner snabbt i trav igen, och även om hon tappade en del mark så kastade Kihlström loss ut på den första långsidan och susade till ledningen efter åttahundra meter. Sedan såg Faeza Zet jättefin ut hela vägen och gled undan i enkel stil till slut. Segertiden blev 1.13,8/2140a. Bra spurt till andraplatsen noterades av Hoboken Am i dennes comeback.
– Hon gillade inte voltstarten och det var aldrig nära att hon skulle trava i någon av starterna. Hon har gått mycket bakom bilen och nu stressade hon upp sig själv. Men tack och lov tog hon trav igen när vi var själva. Sedan kändes hon jättefin och vann med krafter kvar och lite oryckta grejer, sa Örjan Kihlström.

Tredje raka på Edelweiss – tog skalpen på storfavoriten
Edelweiss tog tredje raka segern när han besegrade storfavoriten Capitano i den fjärde avdelningen. Det är Stefan Hofling som tränar hästen och som kördes förtjänstfullt av Rikard N Skoglund som serverade Edelweiss en perfekt resa.
– Han har gjort det väldigt bra på slutet. Innan sprang han lite på halvmaskin men nu har han fattat vad det går ut på. Han är läcker och svarade bra när jag drog tussarna, sa Rikard N Skoglund.

Dubbelseger till Christoffer Eriksson
V86 inleddes med tre raka spetsvinnare. Först ut var favoriten Organzza som tog hand om ledningen och hade inga problem att ta en komfortabel seger för sin tränare Christoffer Eriksson. Det var andra raka fullträffen för Organzza och det på balansen barfota runt om.
Bröderna Djuse duellerade i den andra avdelningen men det var Mats E Djuse som drog längsta strået. Bakom Daniel Wäjersten-tränade Global Dash försvarade han innerspåret bakom bilen men fick sedan ett par tryckare i omgångar under vägen. Först var det Coffey som kom fram utvändigt och varvet kvar landade favoriten Mellby Imperial utvändigt om Global Dash. Den sistnämnda hade då hängt i tredjespår hela första varvet. På den sista bortre långsidan tog Magnus A Djuse en chans och tryckte till på Global Dash som såg trög ut för ett ögonblick. Men han tog i bra när Mats E Djuse ryckte ur tussarna ur hästens öron och svarade resolut. Inne på upploppet var Mellby Imperial slagen, även om han aldrig gav sig helt och kämpade tappert till tredjeplatsen. Smile Silvio närmade sig upploppet ner men Global Dash försvarade sig till en säker seger. Vinnartiden 1.12,6/2140a och förstapriset i den här finalen av Solvallaserien var 150 000 kronor.
Christoffer Eriksson fick en dubbelseger på V86 som tränare när Gustav Johansson styrde in favoriten Longgone River i den tredje avdelningen. Han blev uppvaktad av utvändige Remburs R.D. som tryckte på under slutvarvet men Longgone River sträckte på sig och svarade ärligt upploppet ner.
Spetsseger blev det även i den femte avdelningen när Peter Untersteiner skickade iväg Love Keeper till ledningen från spår åtta bakom bilen. Peter Untersteiner låg sedan i sedvanlig stil bakåtlutad i sulkyn hela vägen, och Love Keeper stack undan enkelt över upploppet och övertygade.
Åtta rätt på V86 gav 350 008 kronor och kvällens stora vinnare blev Harry Boy som komponerade 27 av de vinnande systemen med alla rätt.

Michael Carlsson, Kanal 75