V86®: Maverick Dream gick på knock

,

Tio år och bättre än någonsin.
Maverick Dream svarade för onsdagens prestation på V86®.
– Det gick undan. Det känns bra och han är bäst när han får löpa på, sa kusken Andreas Lövdal.

Åby körde V86® tillsammans med Solvalla under onsdagen och omgången bjöd på 15 extra miljoner i potten. Några nya miljonärer blev det inte. De flesta favoriterna pallade för trycket och åtta rätt betalade måttliga 11 553 kronor. Det blev ingen utdelning på sex rätt vilket betyder att det blir en ny jackpot nästa onsdag.
Omgångens mest imponerande vinnare var gotlandshästen Maverick Dream som såg till att ge sin tränare Göran Hedrén en riktigt fin födelsedagspresent. Maverick Dream gör sina bästa lopp i ledningen och han kom igenom bra från start och satte rejäl press på Muscle Lane efter 400 meter och tog över täten. Någon tanke på att dra ner på farten hade inte Maverick Dream och första varvet öppnades på 1.11,4. Muscle Lane klev fram utvändigt i sista sväng och såg ett tag ut att koppla greppet, men Maverick Dream gav sig inte och höll undan med nosen.
– Han är jättebra och kan hålla farten. Han blir trött själv, men det blir dom andra också, sa en nöjd segerkusk.

Dubbelt Lövdal
Andreas Lövdal visade även sina goda körhänder bakom Timo Nurmos årsdebuterande E.L.Jetpack i V86-2. Lövdal visste att han hade bästa hästen och körde till ledningen efter 600 meter. Någon promenad i parken blev det inte för favoriten då Kalle Taxam såg till att hålla upp tempot utvändigt, men det bekom inte E.L.Jetpack som gled undan till en enkel seger och fortsättning lär följa.
– Det känns att det saknas den där lilla snärten och jag var tvungen att dra tussarna. Han kommer att gå framåt med det här loppet, sa Andreas Lövdal.

Rätade ut eventuella frågetecken
Johan Untersteiner var inte speciellt optimistisk bakom omgångens största favorit Real Scotch innan loppet. Hästen gjorde sin första start i regi Untersteiner och rätade ut alla eventuella frågetecken och visade att han har det där lilla extra när det är dags för tävling. Real Scotch öppnade bra och tog ledningen efter 400 meter och väl i den positionen hade Real Scotch ingen tanke på att släppa någon förbi sig och tog sin åttonde seger i elfte starten.
– Det har tagit lite längre tid än jag trodde. Jag tycker inte att jag fått riktigt att fungera. Jag var lite nervös i dag för att jag hade inte räknat att han skulle bli så stor favorit. Jag tänkte att han växer på banan, men han var inte bra i värmningen. Jag fick en helt annat feeling i provstarten och han var bra på bettet och sedan i loppet var det inga bekymmer, sa Johan Untersteiner.
Johan Untersteiner hade även en vinnare på Solvalla. I den avslutande V86-avdelningen fick Erik Adielsson chansen bakom Denco´s Galliano och som spurtade som en projektil till slut och såg till att Erik Adielsson tog årets första seger.

Formstall levererade
Favoriten Lucifer Sam, tränad av Ola Samuelsson, hade lekstuga i V86-inledningen. Stefan Persson körde resolut till ledningen efter 500 meter och väl i spets fick Lucifer Sam hålla ett måttligt tempo och vann lekande lätt.
– Han har gjort det jättebra och fortsätter att göra det bra och vann jättelätt, sa Stefan Persson.
Upploppet i V86-3 blev mycket rafflande. Jätteskrällen Digital House hade ledningen med Aperfectcandy i rygg och i vida spår kom Talking To Me farande. Aperfectcandy tog chansen på open stretch och spurtade ettrigt, men ännu snabbare var Talkin To Me som hann fram med nosen för Preben Sövik.
Mattias Djuse stallform står sig. Catch Me hamnade som tvåa i andraspår och via en stark avslutning blev ledande Buzzed Driving ett enkelt byte in på upploppet i V86-6.
Form har också Rick Ebbinge. Bakom Cassandra Ferm lämnade han inget åt slumpen i V86-7 och körde fram utvändigt ledaren dryga varvet före mål. 500 meter före mål tog Cassandra Ferm över och ryckte åt sig flera längder och vann komfortabelt.

Joakim Brundin, Kanal 75