V86: Lucifer Lane en vinnare igen

,

Efter en offensiv körning i E3-finalen i den senaste starten valdes en annan taktik.
Örebroekipaget Lucifer Lane och Johan A Nilsson liftade med i ledarens rygg och tog det extra innerspåret på Åby till seger på målfoto i treåringsloppet Count’s Pride-pokalen på onsdagskvällen.
– Nu tar och siktar mot Breeders?Crown, sa segerkusken om familjehästen som inte är anmäld till kriteriet senare under månaden.

Breeders’Crown, Oaks och främst Svenskt Trav-Kriterium är stora drabbningar som återstår för de treåriga travarna i Sverige i år.
Örebrohästen Lucifer Lane blev ett namn i somras efter segern i ett lopp ingående i Margaretas Tidiga Unghästserie på Solvalla och har tävlat i kulltoppen hela säsongen.
Storyn bakom är väl känd med lille tränaren Thomas L Nilsson i Örebro som managerar och sonen Johan A Nilsson i kuskpositionen. Lägg till Thomas sambo Christine Larsson som både ägare och uppfödare till hästen så blir bilden komplett.
I E3-finalen på Romme för tre veckor sedan fick Lucifer Lane sätta färg på tillställningen i dödspositionen och kroknade. I treåringsloppet Count’s Pride-pokalen på Åby på onsdagskvällen gav Johan A Nilsson klare favoriten Lucifer Lane ett lopp i ledarens rygg.
Christoffer Eriksson fick bestämma med Flying Fortuna och bakom satt Örebrokusken bara och väntade…
Via open stretch avgjorde Lucifer Lane till seger med minsta möjliga marginal mot andrahandsfavoriten.
– Det vart ju lite tufft senast i E3-finalen och tanken var att få ett kvitto på var han stod i dag. Jag hade lite på känn att Christoffer ganska lätt skulle ta hand om ledningen och att det inte skulle bli något tempo. Och så blev det ju. Men han kämpade ända in min häst, han är väldigt ärlig, sa Johan A Nilsson.
Örebrohästen är inte anmäld till Svenskt Travkriterium senare i denna månad.
– Det är inte jag som matchar men jag tycker att han kändes så pigg och fräsch i dag att vi nog tar och siktar mot Breeders’Crown, sa segerkusken.

Vanquish Kronos försvann
Solvalla delade onsdagens V86-giv med Åby – med just treåriga travare i huvudroller.
Fyra av rubrikloppen under kvällen var årgångslopp och på ett regnigt Åby inleddes kvällen med Quick Pay-pokalen för treåriga ston.
Jerry Riordan siktar på höstens stora race med Vanquish Kronos och att döma av insatsen på onsdagen kan det räcka en bit.
Christoffer Eriksson satt bakom och tvingades släppa tuffa Waffle Cone förbi sig i den första kurvan. Vilket blev lyckosamt.
Adrian Kolgjini fick en het Waffle Cone i nävarna medan Vanquish Kronos bjöds på ett bra lopp i ledarryggen. 400 meter från mål vreds Vanquish Kronos ut till attack och rundande konkurrenten på några steg och klev undan till en överlägsen seger.
Ett ekipage från Axevalla tog hem lärlings- och ungdomsloppet på V86. Josefine Ivehag jobbar hos Mimmi Elfstrand och serverade Viggo Laday ett smyglopp och tog open stretch till seger.
Fyran från Svenskt Travderby i fjol, Zoko Lane, var riktigt stark över tre kilometer för Stefan Persson och vann trots ett tufft lopp utvändigt ledaren. Amatören Roger Persson från Halmstad tränar.

Derbyformen håller i sig
På Solvalla visade Johan Untersteiner att stallformen håller i sig efter derbyt. Wide Game spurtade till seger längst ut i banan i treåringsloppet Gay Noons lopp trots ett tolftespår bakom bilen.
Lutfi Kolgjini hade skickat Hanna till huvudstaden och Ulf Eriksson tog hand om tömmarna. Andrahandsfavoriten var mycket rapp från start och tog sig till ledningen i Juliennes lopp för treåriga ston och fick sedan bestämma. Lätta 100 000 kronor in på kontot.
Iller Tooma skrällvann V86-2 tillsammans med Jennifer Tillman. En kraftig uppryckning och en bra spurt från tredjeparet utvändigt.
– Han är bra men har haft mycket problem med skador. Faktiskt så blev han mycket bättre barfota runt om också, sa tränaren Henrik Larsson
Kaj Widell var mycket bestämd med att ledningen var hans i ett lopp över 2640 meter med hästar utspridda på tre tilläggsfållor och körde sig dit efter 500 meter med andrahandsfavoriten Tiger Williams.
V86 delade ut 77 123 kronor för åtta rätt, 641 kronor på sju rätt och 61 för sex rätt.

Mikael Wikner, Kanal 75