Lars Jakobsson TR Bild.

V86®: Lindegrens stjärnskott imponerade vid ny seger

,

Ruger imponerade när han vann V86® och tog sin tredje raka seger på nytt rekord.
Erik Lindegrens stjärnskott har nu nio segrar på 15 starter och framöver spänns bågen mot uttagningsloppen til Svenskt Travderby.
– Han kändes jättefin idag och jag var väldigt nöjd med honom, sa Lindegren.


Ruger var en av de största favoriterna på V86® den här jackpotomgången på Solvalla. Erik Lindegrens nya reklamhäst tog sin nionde seger i 15:e starter och är sånär som på en start obesegrad felfri. Men han är obesegrad från ledningen även efter kvällens batalj, där han blev synad rejält på slutvarvet. Ruger öppnade bra och var med i spetskampen den första biten när bilen släppt iväg fältet. Han kördes till ledningen i utgången av den första kurvan och öppnade första 500 metrarna efter 1.10,2. Han fortsatte i ett bra tempo, även om han fick dämpa något, till 1.13,2 första varvet. Men på sista bortre långsidan fick han fullt sjå att försvara sig då Björn Goop kastade loss med Viva La Vida Face som hastigt kom farande fram utvändigt och fick ett temporärt övertag. Men Ruger “vaknade till” och återtog kommandot in på upploppet. Den sista biten kom Express Love farande som skjuten ur en kanon, men Erik Lindegrens stjärnskott höll undan med säker marginal. Segertiden blev nya rekordet 1.12,4/2140a och tredje raka fullträffen var ett faktum för hästen som gick med lättare balans och för första gången i jänkarvagn den här gången.
– Han kändes jättebra idag och var stabil och klarade av att släppa ner en framför sig i första sväng som ville ner invändigt. Det var lite struligt upp mot start men omstarten påverkade honom inte. Sedan kom Björn väldigt fort och fick en halv längd, men jag var aldrig orolig. Han springer liksom och väntar på de andra och nästan somnar till. Men så fort han blir utmanad så växlar han upp. Det var lugnt och jag var väldigt nöjd med honom, säger Erik Lindegren.
– Plane är att starta på Romme om två veckor och fortsätter det att gå framåt och bra så är det tre veckor därefter till Jägersro. Då kan det blir uttagningslopp till derbykvalen. Jag har bara 16 hästar och sådana här växer inte på träd. Jag tror att det kommer att bli en jättefin häst och att vi kan få mycket roligt med honom framöver, sa Erik Lindegren.

Mycket stark insats av Zanella – obesegrad felfri i Sverige
En annan imponerande uppvisning bjöd Zanella på i V86-avslutningen. Den Daniel Redén-tränade italienskan är obesegrad på svensk mark och hon dundrade runt konkurrenterna från tillägg och tredjespår hela sista varvet för Örjan Kilström. Hon var tapper som höll undan på stumma ben före en sylvasst spurtande Gitte Silvåkra. Segertiden i det här försöket till Diamantstoet blev 1.13,1/2160.

Ingen ringrost hos Chicharita
Chicharita hade inte startat på nästan ett år när hon gjorde comeback i V86-inledningen. Men någon ringrost visade det Timo Nurmos-tränade toppstoet sannerligen inte, då hon ledde från start till mål och vann på tiden 1.11,7/1640a.
Jennifer Persson-tränade Lexington Yoda spurtade till en snygg seger i V86-2 för Claes Sjöström.
Björn Goop skrällde i V86-3 med egentränade Ideal d’Ormoy efter ett lopp i rygg på ledaren och lucka in på upploppet. Han tog sig enkelt förbi den ledande storfavoriten Mellby Jail (blev trea) den sista biten.
Grislefaksen G.L., tränad av Gustav Larsen, blev svaret i V86-4, ett märkligt lopp med många galopper. Mitt på upploppet galopperade först Gott Klirr, när han hade greppet, och kort senare galopperade Tangen Frikk när denne var gott gåendes och på väg att ta över. Örjan Kihlström kom istället fram och knep segern med Grislefaksen G.L.
Andreas Lövdal har jättefina framgångar som kusk och förra veckan tog han en dubbelseger på V86. Nu slog han till igen och lotsade Narragansett först över mållinjen i V86-5, tillika lärlingsloppet. Hästen, som tränas av Per Lennartsson, spurtade snyggt och fångade in den ledande favoriten Invader Am kort före mål.
En mycket stark prestation svarade även Capital Gain C.C. för när han för sin tränare Oskar Kylin Blom plockade ner storfavoriten Erv Zet från dödens, en hypersnabb avslutning där sista 500 metrarna travades efter 1.07,5. En femstjärnig prestation av Capital Gain C.C.
Åtta rätt på V86 gav 52 942 kronor.

Michael Carlsson, Kanal 75