V86: Jairo på väg mot guld

,

Joakim Lövgren har format åtskilliga topphästar genom åren.
Snart har han tagit ytterligare en häst hela vägen upp i högsta klassen.
Jairo imponerade stort när han på onsdagen mosade sina konkurrenter hemma på Jägersro.
– Han kommer absolut gå upp i guld, sa Joakim Lövgren om sexåringen som i och med segern passerade miljonen insprunget.

Att Jairo fick ett tungt lopp som första häst i andraspår hade ingen betydelse. När upploppet kom kopplade han retfullt enkelt grepp på ledaren och de bakomvarande konkurrenternas försök att gå i klinch var fruktlösa.
– Jag satte mig lugn och väntade på attackerna bakifrån och när de kom talade jag om att det var allvar. Han är en otroligt flegmatiskt häst men i dag tyckte han att det var kul och då sprintade han undan på ett fantastiskt bra sätt, sa Joakim Lövgren.
Segern var värd 70
000 kronor och det gjorde att Jairo passerade en miljon kronor insprunget.
– Han kommer absolut gå upp i guld. Han har varit ute i silver i V75 ett par gånger men då har det inte klaffat med något. Så här bra är han och han kan bli ännu bättre.

Elfstrands hemmabygge visade klassen
Mimmi Elfstrand har en väldigt talangfull häst i fyraårige Super Grabben. När Johnny Takter lyckades med konststycket att ge honom ett lopp mestadels i andra par utvändigt från spår 12 hade han inga bekymmer att ro hem segern.
– Det här är nog den bästa häst jag har tränat, sa Mimmi Elfstrand som bättre än någon annan vet vad hästen brås på.
Tar man en titt på stammen ser man att hennes forne derbyfinalist Lovely Lidob är pappa och Axevallatränaren hade även fina framgångar med Super Grabbens mamma Good Capacity.
– Det var väl de två hästarna som mest hjälpte mig att komma igång som tränare, så det här är underbart!

Fina fyraåringar
Fyraårige Mitos Gold gjorde en svettig insats när han med Thomas Uhrberg i sulkyn bärgade segern efter ett tungt lopp på Jägersro.
– Det bubblar! Han gjorde en heroisk insats, konstaterade hästens tränare Tommy Strandqvist.
Jägersro delade på V86-omgången med Solvalla och även på huvudstadsbanan visade ett par fyraåringar framfötterna. Roger Walmanns Valley Brodde tuggade ner motståndet från andra par utvändigt med Örjan Kihlström i vagnen och Timo Nurmos-tränade Bugatti Brick var efter tre mindre lyckade insatser tillbaka i segertagen från ledningen.
– Hon var lite för pigg och låg på första varvet men hon var jättefin i travet och höll farten bra till slut, berömde kusken Jorma Kontio.

Ny jackpot nästa vecka
På Jägersro vann även Kash Brodda tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner och på Solvalla vann också Pasi Aikios Tentacles (Örjan Kihlström) samt Flemming Jensens Stella Newmen (Jorma Kontio). På det jackpotkryddade V86-spelet orkade utdelningen för åtta rätt upp till 2 936 kronor och för sju rätt fick man 29 kronor. Även nästa vecka väntar jackpot då hela sexrättpotten på över 6,8 miljoner kronor gick vidare till följd av den låga utdelningen.

Ola Johansson, Kanal 75