Denver Gio kliver under på nya banrekordet 1.10,4 över 1640 meter autostart på Solänget tillsammans med Magnus A Djuse.

V86®: Italienare innehar banrekordet i Örnsköldsvik

,

En italiensk fyraåring klev runt på ett nytt banrekord på Solänget under onsdagskvällen.
Alessandro Gocciadoro hade lejt Sveriges hetaste kusk Magnus A Djuse bakom Denver Gio som vann silverdivisionsförsöket trots vild kubbning om ledningen.
– Det var en fin häst det här, sa 23-årige Djuse som för några dagar sedan blev den yngste kusken genom tiderna i Sverige fram till 1000 seger.

Denver Gio kliver under på nya banrekordet 1.10,4 över 1640 meter autostart på Solänget tillsammans med Magnus A Djuse.


Svenska Travligans sommarturné hade på onsdagen kommit fram till Örnsköldsvik och Solängets travbana.
Arrangörerna hade tur med vädret och den tjugogradiga värmen gjorde alldeles säkert sitt till för sporten under kvällen.
Med banans största lopp Silverörnen över medeldistans har banrekordet legat en bit över 1.10 i många år.
Under onsdagen noterades ett nytt banrekord
– alla kategorier
– i silverdivisionsförsöket som inledde V86-spelet.
Italienfödde fyraåringen Denver Gio segrade på 1.10,4 över 1640 meter autostart.
Magnus A Djuse och Daniel Wäjersten stred länge om ledningen. Efter 400 meter i den första kurvan backade Wäjersten ner Mellby Joker i ledarens rygg.
Öppningen klockades till 1.07,0 första 500!
Magnus A Djuse kunde sedan lugna ner tempot något med Alessandro Gocciadoros häst som var favorit i loppet.
Segertiden i mål var alltså ett nytt banrekord och en kapning av hästen Sign Mee Up Toos tidigare rekord från 2018 med två tiondelar.
Magnus A Djuse om kubbningen i inledningen.
– Wäjersten var bara nästan förbi där och hade övertag ett tag men kurvan räddade oss, Det var en fin häst det här, sa 23-åringen.

Största loppen till Kihlström
Stortränarna Daniel Redén och Alessandro Gocciadoro deltog med många hästar och de flesta favoriterna kom från just deras stallar..
En viss Örjan Kihlström tog hem de två största loppen under kvällen med en häst av vardera rasen.
I Nordgubbens Minne, tillika en final för kallbloden med 220
000 kronor till vinnaren, satt Kihlström i stor ledning nästan hela loppet tillsammans med B.W.Sture.
Tioåringen som tävlat mot högsta eliten i flera år sågs tidigt i spåren från dubbla tillägg och kördes till ledningen efter 700 meter.
Ingen kom sedan riktigt i närheten. Jan-Olov Persson tränar.
– Det har alltid varit en bra häst och han har fortsatt utvecklas, Nu är han väl finare än någonsin. Han gjorde det själv, det bara bar iväg och då fick han springa på, sa Örjan Kihlström.

“Det är för tidigt att ropa hej”
Även anrika Silverörnen tillika gulddivisionen gick till Kihlström.
Efter två starter för sin nye tränare Daniel Redén var det dags för första segern för Admiral As i den nya regin. Kihlström var omgångens näst mest spelade (58 procent) med sjuåringen som tog en promenadseger efter att ha körts till ledningen 1500 meter från mål.
– Det känns skönt att han fungerade och visade bra form. Det har varit mycket problem med honom i karriären men nu har han i alla gått felfritt här ett par gånger. Just nu har han varit bra i några starter men det är för tidigt att ropa hej då han haft bättre och sämre perioder i hela sitt liv, sa segerkusken.

Fyrtal för Kihlström
Örjan Kihlström vann fyra (!) av loppen på V86 och tredje victorian kom med Hankypanky Pinkman, andrahandsfavorit i klass I-loppet.
Magnus A Djuse körde sig till ledningen med loppets favorit Danao Degli Dei men den starke femåringen i träning hos Daniel Redén avgjorde på ett snyggt sätt över upploppet före starkt avslutande Kingslayer Pellini.
Solvallatränaren Redén tränar även vinnaren av bronsdivisionen, Chestnut, som höll undan på målfoto från ledningen före en flygande Rossi Garline som var nära att vända in och ut på hela fältet från ett “omöjligt” tolftespår med sin tränare Christoffer Eriksson i sulkyn.

Västerbo Ajax släppte ingen förbi sig
I onsdagens V86-5, ett försök i klass II, fick emellertid Örjan Kihlström och Daniel Redén se sig slagna med omgångens största favorit Never Mind’em.
Henrik Svensson tog sig planenligt till ledningen med Västerbo Ajax och fick storfavoriten utvändigt i ett tidigt skede. Loppet stod och vägde men Never Mind’em tog sig aldrig förbi.
– Det var en bra häst på utsidan men jag kände mig absolut inte slagen någon gång under loppet. Det är en otroligt fin häst, stark och rejäl och öppnar bra, sa Henrik Svensson.
Västerbo Ajax tränas av Lars Wikström på Bergsåker och är obesegrad i just ledningen efter sju försök.
Ove A Lindqvist hade lekstuga i Super Ariels lopp. Diamantstoet tillsammans med kapabla Olly Håleryd. Segertiden skrevs till
1.13,0 över 2160 meter.
Det femåriga stoet hade gott om krafter sparade i mål och såg löpglad ut.
Ove A Lindqvist stod med tillägg men körde till direkt och körde sig till ledningen 1400 meter till mål. Olly Håleryd lämnade sedan motståndarna i sista kurvan.
– Hon är riktigt, riktigt bra men har inte haft den rätta turen. Jag höll på att göra bort mig i dag när jag gjorde käckremmen lite för lång så hon sprang och slog ihop lite grand och ville iväg. Men hon hade jättemycket krafter kvar och visade att hon duger, sa Lindqvist.
Vinnaren tränas av Oves sambo Ann-Catrin Frisk och ägs av ett större andelsgäng i Skellefteå som går under namnet Stall Nalta Eljest.
Det andra stora kallblodsloppet som kördes den här kvällen var Säterbests Minne.
Ett lopp över medeldistans med tolv hästar bakom bilen.
Öystein Tjomsland var knapp favorit i en spelmässigt mycket jämn upplaga av loppet med femårige Kleppbest men skulle visa sig överlägsen.
Alla rätt på V86 delade ut 5 725 kronor. Sju rätt gav 88 kronor medan det blev jackpot på sex rätt och miljoner vidare till nästa onsdag.

Mikael Wikner, Kanal 75