V86®: Ingen tog sig förbi Missle Hill – försvarade sin titel

,

Iceland Falls gjorde ett ordentligt försök – men Missle Hill tar man sig inte förbi så enkelt.
Daniel Redéns stjärna försvarade sin titel i Gotlandslöpningen när V86® kom till Visby.

Enkelt till ledningen och väl där dämpa tempot.
Gotlandslöpningen såg länge ut att bli en relativt odramatisk historia med den tunga favoriten Missle Hill i ledningen. Men då klev Iceland Falls in i bilden. Fredrik Wallins läckra sto, som satt placerad som fjärde häst i andraspår, gavs gasen i botten av Magnus Djuse över sista bortre långsidan. Iceland Falls accelererade blixtsnabbt och såg genom sista sväng ut att ha fått övertag på ledaren.
En synvilla emellertid. Väl in på rakan kontrade sig Missle Hill tillbaka och kunde till slut faktiskt vinna ohotad. Daniel Redéns sexfaldiga miljonär försvarade därmed sin fjolårstitel i Gotlandslöpningen genom att här knipa första segern för året. Den var värd 150
000 kronor och togs på 1.11,7 över 2120 meter med autostart.
– Det gick fruktansvärt fort en bit, men han satt bakåtlutad som i en fåtölj, Örjan. Det var spännande det där…Det är en jäkla individ Missle Hill, han är inte stor, minimal till växten, men en sådan inställning att han gärna vill visa sig som störst och vackrast, sa Daniel Redén.
Seger även i Klass 1-försöket för Redén och Kihlström.
Omgångens mest streckade häst Hankypanky Pinkman fick förvisso en tyngre inledning, men kunde hitta ned i andra utvändigt. När favoriten väl sändes till anfall avgjorde han på några få steg och såg närmast ut att ha lekstuga med konkurrenterna. Fjärde segern i sjätte starten i år noterad.

Spännande sort från Båth
Svante Båth har något väldigt spännande i Great Time Trot.
För Ulf Ohlsson blev det seger i fyraåringsloppet Erik Cederqvists Minneslopp på ett väldigt fin vis. Great Time Trot, som inför kvällen gjort en start efter ett långt tävlingsuppehåll, plockade efter en tuff duell ned ledande Global Defender från utvändigt ledaren.
– Han var rätt så bra som tvååring, men var inte riktigt klar så vi valde att ställa av honom. Sedan fick han en skada och det tog en himla tid innan vi fick till honom. Det känns som det är mycket kvar i honom, sa Svante.
Stayermatchen Ringmurens lopp till Fredrik B Larsson.
Solvallatränaren kunde ge sin Matiere en trivsam resa i andra paret utvändigt, styrde på till attack med halvvarvet till mål, plockade enkelt ned ledande favoriten In Love Mearas och avgjorde lätt.
– En oerhört bra häst, jag är inte förvånad över hur han gick i dag. Det är sådant härligt driv i honom, han har haft lite problem med travet, men aldrig varit trött någon gång, sa “Fredde”.

Full pott för David Persson
Tolftespår över kort distans. Oftast en övermäktig uppgift på Visbytravet.
Men Dynamite Sensation ställde till med en jätteskräll i den inledande Bronsdivisionen. Mats E Djuse lotsade in valacken från David Perssons stall, som profiterade på det stenhårda tempot och avslutade starkast långt ute i banan för att kort före mål fånga in storfavoriten Filippa B.J. Dynamite Senastion såg till att 99 av 100 V86®-system föll bort redan i kvällens första avdelning.
Stall David Persson kom med två hästar till Visby. Det blev full pott.
För redan i efterföljande lopp var det dags för Mister Vredebest att slå till. Till skillnad från sin stallkompis var fyraåringen streckfavorit. Magnus A Djuse hittade andra par utvändigt, höll sig iskall och fick fritt spelrum en bit in på upploppet. Mister Vredebest avgjorde med lätthet.
Jade Sisu svarade för en häftig insats i Diamanstoet.
Fyraåringen, som tidigare i år var finalist i Drottning Silvias Pokal, fick full marschorder av sin kusk Conrad Lugauer en bit in på slutvarvet. Stoet svepte fältet, rushade fram mot ledande With Wings som fick det ordentligt hett om öronen. Jade Sisu avgjorde definitivt in mot upploppet och stegade undan till en mycket övertygande seger utrustad med ny balans och nytt bett.
– Det var som en helt annan häst. Jättestabil och jag kunde köra precis som jag ville. Det var jättekul och positivt, sa Lugauer efter att ha tangerat banrekordet.
Visbys kuskchampion Claes Sjöström skulle förstås också få med sig en seger på V86®.
Den kom med egentränade Mahadour som via en kvick forcering i sista sväng kunde avgöra säkert i det avslutande Klass 2-försöket.
8 rätt på V86® gav 27
689 kronor till 251,2 system. För 7 rätt blev utdelningen 135 kronor och ingen utdelning för 6 rätt. Något som betyder jackpot när V86® nästa vecka avgörs på Mantorp.

Daniel U. Olsson, Kanal 75