Foto: Maria Holmén/Travronden
Jägersro 20170903

Helena Burman

V86®: Helena Burman slutar som en vinnare

,

Ett värdigt avslut i imponerande stil. Warrior’s Tile blev Helena Burmans sista vinnare som proffstränare. – Det känns oerhört bra. En stor lättnad. Nu går hästen över till Adrian Kolgjini, sa Jägersrotränaren.

Foto: Maria Holmén/Travronden
Jägersro 20170903

Helena Burman

Efter två dagars uppehåll var V86® Super Days tillbaka på måndagen. Omgången delades mellan Halmstad och Bollnäs och en vinnare som fastnade lite extra var Helena Burmans Warrior’s Tile på Halmstadtravet. Jägersrotränaren har haft en tung period bakom sig och väljer nu att sluta. Warrior’s Tile blev hennes sista vinnare som proffstränare. Adrian Kolgjini körde fort från start och även till slut. Även om Warrior’s Tile inte fick ledningen så spelade det ingen roll. Redan i sista sväng var ledande Spring Waltz ett enkelt byte och Warrior’s Tile var ensam över upploppet.
– Det känns oerhört bra. En stor lättnad. Detta var sista starten för mig och nu går hästen över till Adrian Kolgjini. Jag har bara fyra hästar i träning och det går inte att livnära sig på. Jag måste göra något annat. Vad det blir återstår att se, sa Helena Burman.

Dubbla finaler för stall Wäjersten
På Bollnästravet kördes det final i Anders Kihlstöms Minne kördes både för tre och fyraåringar och det blev dubbelt Daniel Wäjersten. Loppet för fyraåringarna blev en munsbit för Heartbeat Thunder trots att han fick det tyngsta loppet. Västerbo Ajax dök till ledningen och fick köra i ett mycket lugnt tempo. Dryga varvet före mål valde Wäjersten att köra fram utvändigt med Heartbeat Thunder. Tempot ökade markant på sista långsidan och ledaren var en slagen häst in på upploppet. Heartbeat Thunder tog över och höll enkelt undan för stallkamraten Global Dash.
– Han är lätt att tycka om. Han har haft ett bra år och han fortsätter att visa form, sa Wäjersten.
Daniel var favorit i finalen för treåringarna tillsammans med Zaxton och det såg ut att gå vägen då Zaxton tog sig till ledningen efter 600 meter. I rygg satt stallkamraten Free To Ask och när han fick luckan för Mats E Djuse kort före mål kunde inte Zaxton farten att svara.

Riktig skräll av Kylin Blom
Oskar Kylin Blom bjöd på en riktig skräll med egentränade Mitzy Gold i V86-6. Dior Lilly fick bestämma i behaglig fart i ledningen och på sista långsidan kom Mitzy Gold i hög fart och fortsatte så hela vägen in i mål och en snopen Dior Lilly fick se sig slagen kort före mål.
Överraskade gjorde även Victor Rosleff med Gennaro Casillos Miss Jibe i V86-3. Rosleff gav sin häst ett perfekt lopp i rygg på ledande Veyron Bros. När luckan kom mitt på upploppet flög Miss Jibe fram och vann enkelt.

Rykande spurt av Olga Utca
Olga Utca är lätt att gilla. Sara Brodins sto är nio år och bättre än någonsin och har bara i år tjänat drygt 700 000 kronor. Tillsammans med Gustav Johansson vann duon V86-7 via en strålande avslutning.
– Det är fantastiskt. Hon är stenhård. Det gick för sakta egentligen, men det bet väldigt bra för henne, sa Gustav Johansson.
V86-inledningen blev ett riktigt sömnpiller. Johan Untersteiner sände Winner Brodde till ledningen samtidigt som favoriten Pingis satt som trea på innerspår. Winner Brodde fick husera som han ville där framme och stack undan i bekväm stil på upploppet.
Favoriten i V86-2 Rofstad Odin såg ut att ha loppet i sin hand sedan Mats E Djuse kört direkt till ledningen. Olle Alséns Nordby Elde ville annat och sög sig allt närmare ledaren i sista sväng. Det stod och vägde på upploppet och kort före mål satte Nordby Elde huvudet först.
V86-omgången var svårfunnen och till slut var det bara en som hittade alla åtta vinnarna och belönas med 3 218 867 kronor, sju rätt 12 425 kronor och sex rätt 640 kronor.
I morgon fortsätter V86 Super Days på Eskilstuna och Bjerke innan det avslutas på onsdag på Solvalla och Jägersro med en Multijackot där det just nu ligger drygt 40 miljoner kronor till en ensam vinnare.