Hail Mary vinner årsdebuten på 1.10,2/1 640 meter autostart för Örjan Kihlström.  Lars Jakobsson TR Bild.

V86®: Hail Mary mot Elitloppet

,

Första steget mot Elitloppet.
Hail Mary levde upp till förväntningarna i årsdebuten.
– Han fick det jobbigaste loppet och lyckades hålla näsan först ändå. Det var bra gjort, kommenterade körande Örjan Kihlström efter dödenskrossen på 1.10,2.

Hail Mary vinner årsdebuten på 1.10,2/1 640 meter autostart för Örjan Kihlström.  Lars Jakobsson TR Bild.


Snackhäst sedan debuten, derbyvinnare och elitloppstvåa.
På onsdagskvällen gjorde Daniel Redéns glänsare Hail Mary efterlängtad comeback och tog ett jättekliv mot en ny start i Elitloppet.
Detta efter en helgjuten insats där han smulade sönder startkatapulten Click Bait från utsidan och avfärdade smygkörde Milliondollarrhymes ettriga slutstöt.
– Jag fick lite bryderier i sista sväng. Det hade inte gått så jättefort så jag var tvungen att köra mot Click Bait, samtidigt som jag vet att Million är väldigt vass när han får sådana resor. Men han gjorde det bra. Han fick det jobbigaste loppet och lyckades hålla näsan först ändå, förklarade Örjan Kihlström och insinuerade tydligt att det finns fler växlar i den högreste sjuåringen.
– Daniels hästar är inte riktigt fulltrimmade ännu. Ska man jämföra med i fjol så kändes han väldigt mjuk och fin när man joggar igång honom. Sedan klev han över i passgång i värmningen, men det var mest oskärpa för i loppet var han väldigt fin.
Ett resonemang som skötaren Jenny Sundin fick utveckla:
– Det här var jätteroligt, han är inte så enkel alla gånger. Skillnaden mot förra året är att han har blivit otroligt mycket fräschare. Han slappar av på ett helt annat sätt än han kunde göra i fjol.
Ägarkretsen jublade högljutt vid målgång och bekräftade i vinnarcirkeln att siktet är inställt på revansch i Elitloppet, där fjolårstvåan torde ha en given plats bland de 16 utvalda sista söndagen i maj.

Ny galopp för Beads
Om vårt västra grannland får en plats i Elitloppet återstår att se.
Frode Hamres Stoletheshow straffade ut sig med galopp och det gick inte mycket bättre för Norges tränarkung på hemmabanan där återkommande Beads såg ut att ha allting i sin hand efter tidigt avancemang till spets, men högg i galopp i slutsvängen. Ytterligare ett bevis på att den flyfotade amerikanaren fortfarande har svårt att anpassa sig till nordiska förhållanden.
Något som jämnårige landsmannen Hell Patrol klarat betydligt bättre och nu fortsatte sitt segertåg hos Kim Pedersen.
– Jag visste att hästen var i toppform, men från spår 11 måste det lösa sig lite. Hästen har fått mycket självförtroende och idag fick han spara speeden till upploppet, precis som vi hoppades på, förklarade Pedersen efter triumfen på 1.11,7/2 100 meter autostart och klargjorde att man nu väntar sig inbjudan till Danmarks största lopp Copenhagen Cup.

Skrällar på Solvalla
Kvällens startprestation svarade Claes Sjöström för då han lyckades lotsa Coffey till ledningen från spår 11 i voltstart. Väl där vägrade Sölve Bäcks hårding att släppa omgångens största favorit Smile Silvio in på livet i den första av omgångens två större överraskningar.
Även den andra kom på Solvalla där Robert Berghs Grant Hall krossande motståndet den tunga vägen för Rikard N Skoglund och fastställde utdelningen på V86 till 281 983 kronor.
Av övriga vinnare som krävdes för att hitta dit tränades två av Thor Borg som fick se Eirik Höitomt köra till ledningen från tillägg med Wishful Order och Tom Erik Solberg backa sig loss från ledarryggen med Nelson Bright Eagle.
Nederländaren Erwin Bot skickade upp Capitano som visade sig helt överlägsen från ledningen för Björn Goop medan Oddmund Wallviks Rittmeister Hill krigade sig till segern utvändigt i händerna på Per Oleg Midtfjeld.

Robin Johansson, Kanal 75