Lars Jakobsson TR Bild.

V86®: Global Attention gav inte konkurrenterna en chans

,

Global Attention stod för onsdagens prestation på V86.
Trots en stenhård öppning och bra tempo hela loppet var han bara bäst.
– Han fick löpa på och det fanns lite krafter kvar, sa tränaren och kusken Jörgen Westholm.


Global Attention var inte speciellt betrodd i V86-6. Det var nog inget som Jörgen Westholm brydde sig om. Han körde som att han hade bästa hästen och det visade sig vara helt rätt. In i första sväng övertog Global Attention ledningen och det gick undan. 1.07,5 första halvvarvet kostade det innan Westholm fick dra ner lite på tempot. På sista långsidan kom det hästar i vida spår, men Global Attention ökade på steglängden och kunde vinna bekvämt.
– Det hade gått för fort i inledningen, men sen fick vi skritta i 700 meter så då kunde vi återhämta oss lite. Han har blandat och gett och varit väldigt ojämn. Han går bara tungt i min sand och det har stärkt upp honom. Nu väntar vi på finalen, sa Westholm.

Obesegrad i år
Tre starter – tre segrar. Timo Nurmos Mellby Imperial har fått en flygande start i år. Det var många som ville ha ledningen och Magnus A Djuse bakom Mellby Imperial hade framfötterna främst och tog kommandot in i första sväng. Väl i ledningen så höll Djuse ett bra tempo och kom in på upploppet med luft till konkurrenterna, men Everon tillsammans med Claes Sjöström flög lågt och det var mållinjen som räddade favoriten.
– Det kändes väldigt bra hela vägen. Min slog inte av på takten utan det var Everon som spurtade väldigt bra. Jag hade en känsla av att vi hann undan, sa Magnus A Djuse.

Satte straffsparken
Omgångens jättefavorit Axel Ruda, tränad av Pär Ländin, hade en riktig straffspark tillsammans med Andreas Lövdal i Karl-Gösta Fylkings Minneslopp (V86-4). Någon större dramatik bjöds inte på även om Jesper Olsson bakom Aperfecttric försökte kuppa sig till ledningen varvet före mål. Lövdal var med på noterna och Axel Ruda åkte sedan undan till en mycket enkel seger med gott om krafter kvar.
– Det var enkelt. Man blev lite orolig 900 kvar om han skulle bli överrumplad, man tanker att va faan får han inte fart på grejerna, men det löste sig, sa Pär Ländin.

Dubbelt Lugauer
Conrad Lugauer tog en vattentät dubbelseger. Först så vann han den tredje avdelningen med Breidabliks Bombay. Efter en lite trevande start så körde Lugauer till ledningen efter 500 meter och sedan var Breidabliks Bombay bara bäst och vann utan att behöva visa hela sitt register.
Lika enkelt blev det för favoriten i V86-5. Humanity Pellini var bra med från start och kördes till täten in i första sväng. Sista varvet var det många av konkurrenterna som provade i spåren, men ett ryck i sista sväng räckte för att Humanity Pellini löste uppgiften utan större problem.
– Han var jättefin, stabil och bra från start. Han gick ett bra förstavarv och ett ännu bättre andravarv så det var jättebra gjort, sa Conrad Lugauer.

I övrigt på V86 noterades att…
…Johan Untersteiner körde påpassligt till ledningen dryga varvet före mål med favoriten i V86-inledningen Vinci Nice. I sista sväng såg ledaren oslagbar ut, men Amorcer Levallo avslutade sylvasst och det var med nöd och näppe Vinci Nice höll undan.
…Petter Lundberg skrällde med Embrace It (V86-2) körd av Petter Lundberg. Peter Pan var tapper utvändigt ledaren och såg ut att gå mot segern, men då fick Embrace It luckan och snuvade favoriten på segerns sötma meterna innan mål.
…Bo Westergaard “stal” den sjunde avdelningen med Mook. Via ledningen i lugnt tempo så hade dansken loppet i sin hand hela vägen.
Åtta
rätt på V86 gav 88 057 kronor, sju rätt 665 kronor och sex rätt 43 kronor.

Joakim Brundin, Kanal 75