V86®: Full fart i höstrusket

,

Jan Ove Olsen bjöd på omgångens överraskning när han satsade allt på ett kort bakom Mizai. – Det blev lite väl snabbt första 500, men sedan var det rätt lugnt. Han stod på hela vägen in, sade norrmannen sedan han gasat runt på 1.10,5/1 640 meter autostart.

Ett rejält regn inför tävlingarna på Sundbyholmstravet påverkade inte banan mer än att den blev blixtrande snabb.
Så snabb att Jan Ove Olsen kunde kosta på sig att bomba till ledningen från ytterspår via rysliga 1.05,9 första halvvarvet och ändå hålla undan till seger med Mizai.
– Jag bestämde mig när vi åkte ner att jag måste prova framåt, att blir det dödens eller tredjespår så får det blir det. Nu fick vi köra ett tag för att komma till ledningen så det blev lite väl snabbt första 500, men sedan var det rätt lugnt, konstaterade norrmannen vars häst var den enda vinnaren i omgången som hade mindre än 15 procent av spelet i ryggen.
Upplagt för skräll såg det visserligen ut att vara när favoritduon Joker Mearas och Portofino båda högg i galopp bakom startbilen.
Den senare ställde sig emellertid snabbt och kunde ändå runda till seger för Fredrik B Larsson.
Björn Goops R.K.Star visade prima moral då han envist vägrade släppa förbi sig utmanande Wings Level över upploppet medan Roger Walmann avrundade omgången med en dubbelseger när Rosemary Tile slog sig förbi ledande Wonderful Tonight.

Imponerande Indy Rock
På Bjerke föll visserligen den mest streckade hästen Dixiechick Hangover, men det var mot andrahandaren tillika stallkamraten Bunny.
I övrigt infriade favoriterna Travis, Gejst och Jonathan Star förväntningarna vilket gjorde att utdelningen på V86 landade på 4 464 kronor.
Utanför kupongen svarade Indy Rock för en briljant debut i regi Daniel Redén när han dånade förbi tätparet Sourire Frö och Celiaz i 1.06-fart runt slutsvängen och försvann iväg på vassa 1.11,4/2 140 meter autostart.
– Han gick fantastiskt bra till slut och kändes stark hela vägen in i mål, berömde Örjan Kihlström femåringen som ser ut att gå en spännande vinter i Frankrike till mötes.
En spännande onsdagskväll går travspelarna till mötes då V86 Superdays landar med en maffig multijackpot. Omgången som delas mellan Solvalla och Jägersro ser ett tillskott på 27,7 miljoner kronor i åttarättspotten – vilket innebär att ATG uppskattar att en ensam vinnare blir minst 41 miljoner kronor rikare.