V86®: Flamman överlägsen i ”genrepet” hemma på Jägersro

,

Nästa lördag tävlar Flamenco Girl om 300 000 kronor i förstapris på Solvalla. På onsdagskvällen spelades det fyraåriga stoet i träning hos Lars I Nilsson till omgångens största favorit på V86® hemma på Jägersro och spårade från start till mål i genrepet. – Vi fick köra lugnt där framme men hon hade krafter kvar och var väldigt fin, sa kusken Stefan Persson om ”Flamman” som hästen kallas i stallet.

Flamenco Girl har sett riktigt fin ut loppen sedan hon började starta för Lars I Nilsson i höstas.
Fyra segrar på sex lopp har det blivit i karriärupptakten.
På onsdagskvällen kom den femte triumfen hemma på Jägersro i ett för ston med upp till 200 000 kronor intjänade.
Eftersom Flamenco Girl är en dam med humör och större uppgifter var nära förestående ville tränaren Lars I Nilsson flagga lite för att inte göra hans häst till allt för stor favorit.
Spelarna lyssnade inte utan spelade henne till omgångens största favorit, en storfavorit till 61 procent på V86.
Stoet visade sig mycket explosiv från start och blixtrade till ledningen. Väl där lät Stefan Persson henne ta det lilla lugna och lät favoriten sticka undan den sista biten. Segertiden 1.16,1 över 2140 meter.
– Hon var väldigt fin och hade ingenting att be om ursäkt för. Det fanns krafter kvar i mål, sa kusken Stefan Persson.
Metalimo i Malmö AB (Thorbjörn Wallgren) äger hästen som är anmälts till de flesta stora årgångslopp i år. Nästa lördag är meningen att hon ska debutera i Margaretas Tidiga Unghästserie och loppet för fyraåriga ston med 300 000 kronor till vinnaren.
Onsdagens lopp blev ett bra lopp på vägen.

Laddade upp inför Prix d’Amerique.

På söndag ska Björn Goop köra Sabine Kagebrants Joviality i Prix d’Amerique. På onsdagen värmde han upp med seger i ett försök i Solvallaserien för hästar med upp till 150 000 kronor intjänade.
I en trehästarsduell med Nightingale och Patton duellerande invändigt kunde Björn Goop ta sig förbi sista biten med femåriga stoet Pearl Kayz.
Hästen kommer från Tyskland och segrade nu i tredje starten i sin nya regi.
– Hon ville liksom inte riktigt gå framåt på bortre långsidan när de ökade tempot hastigt. När jag fick jag av huvan ökade hon igen och sedan kändes det bra. Det är en stor, fin märr som har bra driv i steget. Hon bör kunna utveckla sig mer, sa Björn Goop.

Klev på i spåren
Att Mateo di Quattro var starkast i fältet stod klart redan på förhand. Men skulle innerspåret bli en fälla för den segerrike femåringen hos Johan Untersteiner?
Erik Adielsson lät hästen lunka igång och tog sig ut i fjärde utvändigt. Sedan avgjorde favoriten försöket i Solvallaserien via tredjespår hela sista rundan.
– Jag var ganska säker på att vi skulle vinna loppet om han höll sig på benen. Det var nära galopp i sista sväng men han ville ta trav och redde ut det själv, sa Adielsson.
Kvällen sista försök i Solvallaserien tog Mats E Djuse hand om med Matias Djuse-tränade Global Dependable efter en rapp långspurt.
På Solvalla levererade Fredrik B Larsson omgångens stora skräll i stoloppet (med spår trappa) där O.F.V.Fantasy enkelt rundade fältet från ett tolftespår. Tempot var ganska högt uppskruvat och det fyraåriga stoet bara bäst. En fyraprocentare som växlade samtliga över upploppet.

V75 nästa för Shejk?
På Jägersro var Adrian Kolgjinis Shejk stor favorit i V86-7 och det visade sig vara befogat. Kolgjini kunde enkelt köra till ledningen och Shejk gick undan utan att kusken behövde lyfta ett finger och som det låter får vi snart får se Shejk på V75.
– Det kan bli så att jag tar ut honom på Åby när det är V75 där, sa Adrian.
Claes Svensson gjorde resan från småländska Vaggeryd till Jägersro med en häst. Resultatet blev bästa möjliga med 60 000 kronor inkört. That’s it, som egentligen går bäst barfota sommartid, tog en smått överlägsen seger i Januaristayern över mastiga tre kilometer. 700 meter från mål gjorde Svensson slag i saken och körde till med sjuåringen som var klart positiv i blåsten.
I V86-inledningen segrade favoritspelade Caravaggio Jet, körd av Rene Kjaer och tränad av danskan Lillian Uglebjerg som nu leder tränarligan i hemlandet några veckor in på det nya året.
Spelare som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 fick 13 249 kronor för åtta rätt, sju rätt gav 55 kronor medan det blev jackpot på femmorna,