Maria Holmén, TR Bild.

V86®: Ferrarin till Jubileumspokalen med en smygare

,

I derbyt förra året fick hästen göra grovjobbet och föll med flaggan i topp.
På Solvalla smög Marc Elias nästan varje meter med Ferrari Sisu och fångande in ledaren när luckan kom på upploppet i Victory Tillys lopp.
– Han tävlar på samma nivå i år men vi har haft lite problem med honom och nu blir han bättre för varje lopp han gör, sa segerkusken som i och med segern kan se fram emot en start i miljonloppet Jubileumspokalen om tre veckor.


Andra Jubileumstestet – Victory Tillys lopp
– var rubriken på kvällens sportsliga höjdpunkt på Solvalla på onsdagen.

En direktplats i miljonloppet Jubileumspokalen stod på spel och direktplatsen i det stora femåringsloppet gick till Skåne och stall Conrad Lugauer.
Ferrari Sisu presenterade sig i Svenskt Travderby i fjol där han bjöd vinnaren Attraversiamo strid ända till linjen. I år har valacken inte fått till det och nu kom första segern 2020 i åttonde starten.
Segertiden blev strålande 1.11,2 över 2140 meter auto.
Marc Elias hamnade i fjärdeparet invändigt i det lilla fältet och valde att köra sin Ferrari längs plankan på den sista bortre långsidan där så många ville testa i spåren.
Mika Forss satt i täten med Inti Boko som var klart kvickast iväg och lätt tog sig förbi Conrads Rödluva när bilen lämnade. Forss höll ett stenhårt tempo med Inti Boko med 1.10,2 första 500 och 1.11,2 första 1000.
Örjan Kihlström tvingades gå utvändigt sista 800 meterna med Conrads Rödluva som tidigt visade trötthetstecken och kom i mål som näst sista häst.
Timo Nurmos Inti Boko var mycket tapper och visade högform men kunde inte värja sig mot Ferrari Sisus slutslöt och förlorade med “huvud”.
Onsdagen 18 augusti är Ferrari Sisu med i Jubileumspokalen på Solvalla – men hästen kunde lika gärna ha kunnat sitta fast över mål.

– Det var ingen skön väntan i rygg ledaren men å andra sidan kändes det ganska tidigt att Örjan inte hade så mycket krafter kvar i Rödluvan. Som tur var kom luckan och då fick han visa vilken speed han har. Han var riktigt bra som tvåa utvändigt om Conrads Rödluva för några starter sedan och formen är på väg, sa Marc Elias.
Daniel Redéns fuxa Conrads Rödluva var kvällens största favorit, spelad på 67 procent på V86.
– Hon har inte den där riktiga formen än. Det gick fort i loppet också bland tuffa motståndare, kommenterade Örjan Kihlström insatsen.

Walmann i Sommarfavoriten
Sommarfavoriten för hingstar och valacker med 200 000 kronor till vinnaren gick till överraskningen Cup Of Tea med Kim Eriksson i sulkyn.
Roger Walmanns treårige valack tog nu tredje segern i åttonde starten efter ledning från start till mål och såg riktigt stark ut över de 2640 meterna i denna förpostfäktning inför kriteriet i höst. Daniel Redéns Brambling var jättefavorit men bröt ut och galopperade i den sista kurvan på väg fram.
Timo Nurmos dubblerade på V86-spelet. One Kind Of Art gjorde andra starten efter ett tävlingsuppehåll på nästan tio månader. Körande Oskar J Andersson rundade från ett tolftespår till ledningen varvet från mål. Det blev en verlägsen seger och en rekordsänkning med tre sekunder (1.12,2/1640 meter) för fyraåringen som är obesegrad efter två starter för Timo Nurmos.
– Hästen har väldigt hög kapacitet för sina pengar och då kan vi köra så här. Derbyt? Ja, han ska åtminstone vara med i kvalen, sa Oskar J Andersson.
Timo Nurmos-tränade Keira de Veluwe var en storfavorit som höll den här kvällen. I ett stolopp utskrivet för hästar med maximala 70
000 kronor intjänat gled den Timo Nurmos-tränade treåringen runt i en mycket fin stil för Jorma Kontio.

Raffel i K50-loppet
I V86-6 var det raffel med fyra hästar i striden till kort före mål. Vinnaren Natosi Goj kom näst längst ut i banan med rutinerade Christer Nyström i sulkyn i loppet för kuskar som körde max 50 lopp förra året. Jennifer Persson med B-licens på Solvalla tränar vinnaren som bara var spelad på 2,51 procent på V86.
Örjan Kihlström satte snyggt och prydligt dit
Mantorptränaren Stefan P Petterssons italienare
Zenzero Jet.
Björn Goops Marble Arch var överlägsen motståndet i stoloppet V86-7 där fyraåringen spurtade till seger från fjärdeparet utvändigt. Det här var fjärde segern i femte starten i Goops träning. Enda plumpen i nya regin kom i kvalet till Stochampionatet där det blev galopp.
Ett bronsdivisionsförsök rundade av V86-omgången där Goop segrade på nytt med en häst från stallet. Björn Goop ville ge Waikiki Silvio ett vilsamt lopp och vilsamt blev det. När Örjan Kihlströms satsning i ledningen med Ti Punsch Broline i hårt tempo inte bar frukt hittade Goop lucka från tredjepar invändigt i mitten av upploppet och sköt till seger.
Goops skräll ledde till att utdelningen sköt rejält i höjden. Utdelningen för åtta rätt på V86 klev upp i 735 571 kronor, sex rätt betalade 4 517 kronor och fem rätt 266 kronor.

Mikael Wikner, Kanal 75