V86®: Femte raka för imponerande Grislefaksen G.L.

,

Grislefaksen G.L. stod i en klass för sig i Verners lopp på Solvalla. Från positionen utvändigt om ledaren lämnade han motståndet och bokförde sig för femte raka segern. – Det här var våldsamt bra, sa hästens tränare och kusk Öystein Tjomsland.

Spelarkollektivet gjorde Tangen Bork till favorit i den sjätte upplagan av Verners lopp. Det visade sig vara en missräkning. Visserligen tog han planenligt hand om ledningen från innerspår bakom startbilen men i den positionen var han slagen redan i slutkurvan. Detta efter att Öystein Tjomsland tidigt sänt fram stallkamraten Grislefaksen G.L. som första häst i andraspår. Den senare imponerade väldeliga då han inte bara kopplade grepp den sista biten, utan fullkomligen exploderade ifrån motståndet upploppet ner.
– Han har haft mycket problem men nu har han fått vara frisk i nästan ett helt år och verkligen utvecklats. Det här var enormt bra. Han axade våldsamt till slut och det är inte många kallblod som kan avsluta i den fart som han gjorde i dag. Nu förstår jag hur enkelt det var för Jan-Olov Persson när han hade Järvsöfaks, sa Öystein Tjomsland.

Enkelt för favoriten
Kvällens största favorit Jascal kördes till ledningen av sin tränare Björn Goop och därmed var all dramatik över. Fyraåringen höll enkelt undan och bokförde sig för sjätte segern i tolfte starten.
– Han är duktigt och har verkligen gått bra i år. Han är snabb, jag tror aldrig att han har missats spets bakom bilen, och det är en klar fördel, sa Björn Goop.
Övriga lopp inom V86® på Solvalla vanns av Stefan Melanders duo Waypoint Sequence (Rikard N Skoglund) och Xanthis Hilton (Magnus A Djuse).

I en klass för sig
Soundtrack
gjorde sin andra start för hemmatränaren Tomas Malmqvist på Jägersro och efter tredjeplatsen i regidebuten var det nu dags för överlägsen seger. Från spår tolv bakom startbilen rundande han motståndet och innan mållinjen nåddes hade han lämnat konkurrenterna med många längder.
– Han var mycket, mycket fin i dag. Jag har kört jobb med honom och då har jag varit lite besviken på honom, men när det blir lopp blir det annorlunda, sa kusken Ken Ecce.
I Hästägarekannan blev det favoritseger genom Patricia van der Meer-tränade Without a Doubt, som trots att han fick utstå press i ledningen höll undan med säker marginal.
– Det har gått bra när jag har kört honom. Han är väldigt mysig att köra så det är lätt att gilla honom, sa kusken Gustav Johansson.
I resterande avdelningar i Malmö gick segercheckarna till Erwin Bot-tränade Nalanji Boko (Robin Bakker) och JohanUntersteiners Smile Silvio och de som lyckades pricka in samtliga vinnare på V86 fick för det 5 892 kronor.