Italienfödde Admiral As får som vanligt Ulf Ohlsson i sulkyn på lördag. Reijo Liljendahl (infälld) tränar segerstaplaren.

V86®: Favoritparad kryddade multijackpoten

,

Snackhästen fick äntligen vinna.
Admiral As svarade för en lysande comeback i sitt Breeders’ Crown-försök på Solänget.
– Man tror att man har rätt, men man vet aldrig, sade en lättad Reijo Liljendahl sedan han fått se sin framtida stjärna jogga runt meriterade konkurrenter och bidra till att onsdagens multijackpot på V86 växte ytterligare.

Italienfödde Admiral As får som vanligt Ulf Ohlsson i sulkyn på lördag. Reijo Liljendahl (infälld) tränar segerstaplaren.


Få hästar har svarat för sådana prestationer, följts av sådana lovord och samtidigt fått så tunn utdelning som Admiral As.
Reijo Liljendahls guldklimp tvingade fenomenet Ecurie D. att trava 1.09,2 under elitloppshelgen, bara för att själv galoppera över mål och bli lottlös. Faktum är att hästen inför tisdagens comeback endast förlorat ett felfritt lopp i karriären, finalen av Kungapokalen från hopplöst utgångsläge, men “bara” hade dryga halvmiljonen på kontot.
Nu återkom fyraåringen efter operation och visade att han fortfarande kan leva upp till sin tränares stora ord om “den bästa häst jag har tränat”.
Ulf Ohlsson lyfte ut till attack på sista långsidan varpå italienaren närmast joggade till första segern sedan i mars.
– Det var skönt att hästen fungerade idag och visade hur bra han är. Jag vet vilken bra häst jag har och har en förstående hästägare som ger tiden som behövs, kommenterade en uppenbart lättad Reijo Liljendahl.

Massor av spetsvinnare
Breeders Crown-försök där det primära målet är att sluta bland de sex främsta brukar annars ha en tendens att bli avslagna med oantastade favoriter i ledningen.
Den här kvällen var inget undantag.
Liljendahl kunde räkna in en dubbel sedan Bank Wise As varit chanslös att svara ledningen från innerspår, men ändå suttit i spets innan halvvarvet efter en resolut styrning från Örjan Kihlström.
Kihlström tilläts emellertid inte bestämma farten bakom Svante Båths Armani Degato, det gjorde nämligen hästen själv som varvade 50 meter före klungan. Trots det räckte krafterna till ännu en favoritviktoria.
Spets och slut var det även för Galant Sisu som gjorde fjärde starten för Björn Goop och fick spräcka segernollan i nya regin i händerna på Rikard N Skoglund.

Multijackpoten växte ytterligare
Första vinsten i nya regin blev det även för Athos Face, sedan Carl Johan Jepson bestämt svarat ut storfavoriten Vikens High Yield och visat att Ulf Stenströmer har ett starkt V75-kort till hösten, även om hästen på grund av förstapriset på 60 000 kronor ramlade upp i silverdivisionen.
Kvällens kuskchampionat gick ändå till Marc Elias som gästade Axevalla för att köra tre hästar åt pappa Conrad Lugauer och åkte hem med fyra segrar – sedan han fått en extrastyrning utanför V86-spelet.
Inom detsamma dominerade han från ledningen med Ornello och storfavoriten Gaya de Pervenche.
Leica Håleryd och André Eklundh kompletterade en V86-rad som betalade 1 255 kronor för åtta rätt och via sexrättsjackpot spädde på onsdagens multijackpot med ytterligare fyra miljoner kronor.

Robin Johansson, Kanal 75