V86: Favoriter på Bergsåker och skrällar på Solvalla

,

Månprinsen A.M. har inlett året strålande och glänste på Bergsåker.
Tränaren och kusken Gunnar Melander sken som en sol efter i tredje raka årssegern.
– Han kan fin, han känns otroligt fin. Ändå tycker jag inte han har någon toppform.

Elvaårige Månprinsen A.M. ser ut som en unghäst och han löste onsdagens uppgift med 20 meters tillägg i V86-1 på Bergsåker utan större problem. Gunnar Melander placerade sin stjärna sist utvändigt och avancerade sedan framåt sista varvet. I slutsvängen fick Månprinsen A.M. närkontakt med Flex och Tangen Haap och sedan avgjorde favoriten enkelt direkt in på upploppet.
– Han kan fin, han känns otroligt fin. Ändå tycker jag inte han har någon toppform. I sista sväng hade jag fulla händer och han vann mycket lätt. När jag släppte av honom avgjorde han på bara några steg, sa Gunnar Melander
Det var sjätte raka segern och den tredje för året för Månprinsen A.M. som närmast siktar mot V75 på Umåker.
– Om allt är som det ska blir det Vårbjörken om en och en halv vecka.

Fin kväll för Linderoth
Favoritseger blev det även i V86-3 där Ditty Bopper vann från ledningen tillsammans med Ulf Ohlsson. Det var en bra prestation där Ditty Bopper försvarade sig mot en vass attack mot täten från Sahara Hotlady varvet kvar. Per Linderoth tränar vinnaren.
V86-7 var ett fyraåringslopp, ett försök i Norrlands Grand Prix, och det handlade om två hästar där Enterprise och Transcendence duellerade långt före övriga och ingen av dem ville ge sig. Enterprise och Per Linderoth höll undan knappt från ledningen före en mycket tapper Transcendence och Robert Bergh.
Enterprise, som i fjol vann ett försök till Hambletonian, kunde räkna in första segern på svensk mark i andra starten i regi Stefan Melander.
– Det var friska tag. Det är en jättefin travare. I dag fick han inget gratis, och all heder åt Berghs häst. Enterprise hade gått fram med lopp i kroppen och han kommer få en fin sommar. Det är jättefin gång i hästen, sa Per Linderoth.
Trea blev Weekend Fun som spurtade sylvasst men fick sin segersvit bruten efter fem raka segrar.
V86-2 bjöd på ett spännande upplopp där 32-oddsaren Enge Lincoln fångande in Hochthereitis Sox efter perfekt lucka från rygg ledaren in på upploppet. I segersulkyn satt Mads H Nielsen och vinnaren tränas av Peter G Norman.
V86-4 var ett lärlings- ungdomslopp och det blev ett rivigt race där 13-oddsaren Zoom Zoom och Tomi Haapio avgjorde en upploppsduell mot Prediction. Zoom Zoom satt sist utvändigt och skuggade Prediction när köhästarna attackerade på sista långsidan. Petri Salmela tränar vinnaren.
Det var stenhårt i mål i V86-6 och målfotot visade att 25-oddsaren Fred Cobra fick nosen före Quality Tilly. I segersulkyn satt Patrik Fernlund som var rörd efter segern..

Spets och slut från spår 10
I V86-5 prickade Robert Bergh starten med Digital Archive som tog hand om ledningen från 20 meters tillägg och var sedan aldrig hotad.
I V86-avsluningen serverade Johan Untersteiner Je t’Aime Lucky en perfekt resa i andra utvändigt och med draghjälp till upploppet avgjorde fyraåringen i pigg stil.
Åtta rätt på V86 gav 1 893 649 kronor till tre vinnande system. Sju rätt gav 6 792 kronor och sex rätt 292 kronor.
Ett av de vinnande systemen var ett Tillsammans-system som kostade 1 200 kronor och gav totalt 2 110 309 kronor. En spelare från Stockholm hade lämnat in via ATG.se och 1 728 kronor gav 2 110 601 kronor, det systemet var ett filsystem. Tredje miljonsystemet var inlämnat i Kalmar på ATG.se, det systemet kostade 144 kronor och gav 1 992 089 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75