TR Bild.

V86®: Ehlers löfte Deeply Express imponerade på hemmaplan

,

Jimmi Ehlers har något stort på gång i Deeply Express.
Den treårige talangen är fortsatt obesegrad efter tre starter och han imponerande vid en överlägsen triumf i V86® i Lindesberg.
– Det är fantastiskt. Jag tror det här blir en riktigt bra häst och det var inte alls botten idag, sa Jimmi Ehlers som fick segerdefilera inför hemmapubliken.

TR Bild.


V86® avgjordes i soliga Lindesberg på Fornaboda travbana. Folkfest runtomkring den pittoreska banan och publiken fick hylla hemmatränaren Jimmi Ehlers som har fått fram en riktig talang i Deeply Express. Hästen har inte varit i närheten av förlust ännu och det var han inte den här kvällen heller. Det blev på nytt en suverän uppvisning för det här jättelöftet som vann smått överlägset på 1.13,0/1640a. Jimmi Ehlers körde lite på säkerhet från start, men efter första kurvan körde han till och Claes Sjöström bakom den initialt ledande Enge a Conto släppte välvilligt. Deeply Express dundrade på framme i täten och öppnade första varvet efter 1.13. Han såg dunderfin ut hela vägen och försvann bara ifrån över upploppet och vann åkandes utan att Jimmi Ehlers behövde bruka honom för fullt. Här har tränare Ehlers något stort på gång i sonen efter Readly Express som är en oslipad diamant.
– Jag körde en provstart med honom men han var så jäkla ivrig och därför ville jag inte chansa och köra från start. Men han hade slagit dom här också även om han hamnat i dödens, sa Jimmi Ehlers.
– Det här var inte alls botten i honom och det är en häst som håller ett högt tempo. Jag ska inte säga för mycket men jag tror att det här blir en riktigt bra häst. Han har styrkan och löphuvudet, men är snabb också. Han är mycket snabbare än vad Certainly var vid samma tidpunkt som treåring. Fortsätter han att vara bra framöver så är det klart att vi ska prova till Kriteriet.

Dubbelseger för Andreas Lövdal som skrällde
V86 av formstarka Timo Nurmos stall när förstemannen Andreas Lövdal med säker hand styrde in favoriten Midyat Zaz. Efter en försiktig start körde Lövdal till ut på den första långsidan och fick tidigt ta över ledningen. Sedan fick hästen spatsera undan i ensamt majestät framme i täten och hade inga problem att glida undan över upploppet till en enkel seger. Det var hästens andra seger i fjärde starten och han har aldrig missat prispallen än så länge.
– Hästen vann lätt och var bra. Det fanns krafter kvar, sa Andreas Lövdal.
Andreas Lövdal har utvecklats mycket som kusk det senaste året och nu slog han till med en dubbelseger på V86. Bakom skrällen Express Love bidade han sin tid i kön i stayerloppet, tillika V86-4. Över upploppet gick det undan rejält när Andreas gav hästen full anfallsorder. Express Love flög lågt längst ut i banan, och fångade in Vice Versa Diamant precis på mållinjen i en mycket vass spurt.
– Det var roligare att vinna med den här. En rolig skräll. Det har strulat mycket och han galopperade senast. Hästen är lite spänd samtidigt som han vill väldigt mycket. Jag hade väl ingen riktig feeling där vi satt, men upploppet här är långt och det bet bra när jag vred ut honom. Han var verkligen bra som kunde gå förbi dom, sa Andreas Lövdal.

Även imponerande dubbel för Gocciadoro
Calypso Degli Dei var bara bäst i V86-2 när hon vann stoloppet från utvändigt om ledaren. Andrahandsfavoriten kunde inte svara Karisma Boko från start som tog hand om ledningen och drog i ett friskt tempo. Alessandra Gocciadoro tog plats utvändigt om ledaren med Calypso Degli Dei som enkelt kopplade greppet inne på upploppet och vann säkert.
En minst lika övertygande insats svarade Bubbel Effe för när han vann Bergslagsloppet, tillika V86-8, med 125 000 kronor i förstapris. Gocciadoros häst öppnade snabbt från innerspåret och såg sedan oslagbar ut hela loppet när han i läcker stil vann enkelt för sin tränare. Bra spurt till andraplatsen av Esprit Sisu.

Som ett träningsjobb för Bugatti Miles
Omgångens största favorit Bugatti Miles sattes aldrig på prov när han joggade hem V86-7. Örjan Kihlström körde till ledningen efter sexhundra meter och sedan såg den Daniel Redén-tränade hästen ut att vara ute på ett snabbjobb. Han spatserade undan lekande lätt över upploppet.

Smart ritt av Jonathan Carre – tackade för tempot
De rutinerade ryttarna Emilia Leo och Jennifer Persson såg till att tempot hölls väl uppe i montéloppet, tillika V86-3. Favoriten Beamer dök direkt till ledningen men ut ur den första kurvan kom Jennifer Persson farande med Västerbo Bankir och pressade rejält för att försöka få ta över. Men Emila Leo svarade resolut och farten var högt uppskruvad under loppet. Det tackade säkra Jonathan Carre för som bidade tiden långt ner i kön med Goop-tränade Hamilton Atout som gjorde debut i monté. Jonathan Carre red smart invändigt och kom fram perfekt i sista sväng. Inne på upploppet var hästen klart starkast och tog sig förbi den tappra duon Västerbo Bankir och Beamer.
I V86-6 tog Max Lane ledningen för sin tränare Peter G Norman och höll säkert undan in i mål.
Åtta rätt på V86 betalade 7 691 kronor, sju rätt gav 44 kronor och det blev ingen utdelning på se rätt. Därmed blir det jackpot på nästa veckas V86 som då avgörs på Solvalla.

Michael Carlsson, Kanal 75