V86: Dansk bragd på Jägersro

,

Det finns starka prestationer och så finns det bragdartade prestationer.
Victory Kåsgård gjorde en ur den senare kategorin när han på onsdagen krossade motståndet trots stor galopp på vägen.
– Jag fick lite puls på vägen kan man säga, sa hästens tränare och kusk Flemming Jensen.

Men ett och ett halvt varv till mål galopperade Victory Kåsgård i tredje par utvändigt och tappade så mycket mark att alla segermöjligheter till synes gick upp i rök.
– Han låg på lite för mycket och jag var inte intresserad av att köra fram utan ville hålla honom så lugn som möjlig. Det accepterade han inte så det blev galopp. Men sedan fick han springa lite, sa Flemming Jensen efter loppet och “springa lite” var ingen överdrift.
Hästen tuggade ikapp fältet och på den sista bortre långsidan sköljde han fram i tredjespår. I slutkurvan såg krafterna ut att tryta men den råstarke dansken vägrade ge sig och genom en heroisk kämpainsats klev han fram och avgjorde i god tid före mållinjen.
– Han har gjort många fina prestationer men det var lite extra i dag, konstaterade Jensen.

“Det här blev inte bra alltså”
V86-omgången delades mellan Jägersro och Solvalla och även på huvudstadsbanan fick publiken se en “omöjlig” vinnare. Leonardo Vici fick en riktig fiaskostart från spår fyra bakom startbilen och hamnade som sista häst i andrapsår. Men redan i andra sväng lyfte Markus B Svedberg ut sin springare i tredjespår.
– Jag tänkte att vi går fram i dödens men då såg jag direkt att “Kajan” (Kaj Widell) gick fram och då kände jag att det här blev inte bra alltså, sa Markus B Svedberg.
Men Eskilstunatränaren hade sin häst i absolut toppslag och efter att ha segat sig framåt i tredjespår avgjorde Leonardo Vici, lika häpnadsväckande som överlägset, till seger på upploppet.
– Det var i princip 300 kvar som jag kände att vi kunde vinna och när jag ryckte tussarna och fick bra svar kändes det bra, sa Svedberg.

Bula Bula Am bara bäst
Även Jörgen Westholms Bula Bula Am stod för ett svettigt lopp. Lärlingen Oskar J Andersson hade fått förtroendet att köra hästen och han lämnade ingenting åt slumpen utan körde fram utvändigt om ledaren. Därifrån avgjorde den tuffa damen utan pardon.
– Hon är stenhård! När hon känner mjölksyran början hon ta i, sa Oskar J Andersson.

11
982 kronor för åtta rätt
Övriga V86-lopp på Solvalla vanns av Svante Båth-tränade National Prince (Erik Adielsson) och Admir Zukanovic-adepten Denco’s Moon Kilab (Torbjörn Jansson). På Jägersro imponerade Joakim Lövgrens derbyfinalist Racing Mange och Sören Norbergs Joyride Cane (Stefan Söderkvist) visade härlig inställning när han kontrade till seger. Omgångens största favorit Swish Lane infriade spelarnas förväntningar tillsammans med sin tränare Peter Untersteiner och det bidrog till att åttarättsutdelningen på V86 stannade på 11
982 kronor. Sju rätt delade ut 162 kronor och för fem rätt kunde man hämta ut 22 kronor.

Ola Johansson, Kanal 75