V86: Cruzado Dela Noche glänste – Jubileumspokalen nästa

,

Cruzado Dela Noche glänste när han på spänstiga ben fixade en biljett till Jubileumspokalen.
– Du kan inte vinna på bättre sätt på en sådan här tid, sa kusken Johnny Takter efter uppvisningen på Solvalla.

En biljett till Jubileumspokalen låg i potten och med ett helstängt huvudlag såg Cruzado Dela Noche härligt löpsugen ut på Solvallas nyomlagda bana.
Enda dramatiken var i inledningen där Cruzado Dela Noche och Tobin Kronos duellerade om vem som skulle komma först och få överta ledningen från snabbstartaren Wouldn’t Itbesweet. Den duellen vann Cruzado Dela Noche bekvämt och sedan kunde han glänsa i spets resten av loppet. Segertiden blev 1.11,5 över distansen 2 140 meter autostart med snabba 1.09,3 sista varvet.
Cruzado Dela Noche imponerade på de flesta och även på kusken.
– Fantastiskt fin teknik av hästen, väldigt kvick och effektiv i steget, han var imponerande. Du kan inte vinna på bättre sätt på en sådan här tid än jag gjorde nu. Det är nog en fantastisk häst det här, sa Johnny Takter som körde femåringen för första gången.

“Det ser himla spännande ut”
16 augusti avgörs Jubileumspokalen och en miljon kronor i förstapris lockar eliten av femåringar.
– Det blir en fin kväll, kanske blir det 25 000 personer. Vi ska ge han en match, hoppas det, sa Stefan Melander och syftade på svenska kullettan Readly Express.
Stefan Melander riktigt nöjd med vad han fick se av Cruzado Dela Noche på onsdagen.
– Han har visat det många gånger att det är en fruktansvärd häst. Men vi ska ladda nu för hösten så det ser himla spännande ut.
Segern var värd 100 000 kronor och innebar att Cruzado Dela Noche passerade fem miljoner kronor insprunget.

Nurmos hästar imponerade
Mellby Club var starkast till slut i V86-4 och sexåringen visade att han är tillbaka på allvar i andra starten efter ett årslångt skadeuppehåll. Jorma Kontio skötte tömmarna bakom lillebrorsan till Mellby Viking och tränar gör Timo Nurmos.
– Hästen var jättefin i dag. Stor skillnad jämför med comebacken på Eskilstuna, bättre i värmningen och bättre i loppet, sa Jorma Kontio.
Timo Nurmos kunde räkna in ytterligare en imponerande vinnare då Global Trustworthy plockade ner kullettan Diamanten i Solvallaserien för fyraåringar, V86-7.
Jorma Kontio stötte ut Diamanten utvändigt ledaren 1 200 kvar och fixade samtidigt en perfekt rygg åt Global Trustworthy. In mot upploppet slog Diamanten klorna i ledaren Magic Gwin, som tidigare i loppet svarat ledningen mot just Diamanten. Men bästa farten sista biten hade Global Trustworthy som vann knappt men säkert på fina 1.11,8.
– Han har visat att han är på väg mot formen, det finns växlar kvar, när man rycker skorna och rycktussar, sa Timo Nurmos som siktar mot Svenskt Travderby.

Tappade sko och segern
Dramatik i V86-inledningen bjöd på mycket dramatik. Det började med att favoriten Oceanic Clearence galopperade i starten samtidigt som andrahandsfavoriten Gunell Palema blev hängande i tredjespår. Men Örjan Kihlström satsade framåt med Gunell Palema och fick överta ledningen 1 500 meter kvar.
Genom sista svängen attackerade Christoffer Eriksson från andra par utvändigt med 29-oddsaren Lady Cash och Gunell Palema hade inget svar. In på upploppet och såg det ut som en jätteskräll var på väg, men ledaren tappade höger framsko och tappade farten sista 100. Istället kunde Gunell Palema kämpa sig tillbaka och kontra till ännu en Solvalla-seger. Det var Gunell Palemas fjärde seger på fem starter på huvudstadsbanan.
Christoffer Eriksson var besviken efter den snöpliga förlusten och skotappet i V86-1 och var revanschsugen i V86-2 där han körde andrahandsfavoriten My Angel Laday. Det blev också revansch efter tidig ledning och My Angel Laday höll undan knappt på stumma ben före Digital Furcola. Håkan Berger tränar vinnaren och han kunde även räkna in en seger i ramloppen före V86-spelet för Pastor Nybrink.

Trivdes utan skor
I V86-3 svarade Jazza Håleryd för en fin insats när hon vann trots att hon fick gå utvändigt utan rygg hela vägen. Ulf Ohlsson körde det fyraåriga stoet som såg ut att trivas utan skor på hovarna för första gången. Reijo Liljendahl tränar.
I V86-6 blev det favoritseger genom Very Kronos och Erik Adielsson. Treåringen avgjorde mycket enkelt in på upploppet trots att han fick gå först i andraspår och göra allt jobb själv. Svante Båth tränar talangen som inlett karriären med tre segrar på fyra starter.
V86-omgången avslutades med ännu en revansch för Kim Eriksson som ledde varje meter med Scorpion Kiss. Det var även revansch för tränaren Lars I Nilsson för den tappade skon som gjorde att Lady Cash även tappade segern i V86-1.
Åtta rätt på V86 gav 18 006 kronor. Sju rätt gav 272 kronor och sex rätt 38 kronor.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75